Vic cedeix l'antiga comissaria de la Guàrdia Urbana per reubicar els òrgans judicials

El Departament de Justícia es farà càrrec del projecte i l’Ajuntament, de les obres, que pugen 600.000 euros

Pere Pratdesaba
14 d'abril del 2015
Actualitzat a les 16:26h

El ple d'aquest dilluns. Foto: Adrià Costa


El ple de l’Ajuntament de Vic va aprovar aquest dilluns el conveni amb el Departament de Justícia de la Generalitat relatiu a l’adequació de l’immoble de la rambla Hospital per reubicar tots els òrgans judicials de la ciutat, tal com ja va avançar Osona.com. Tots els partits hi van votar a favor, menys la CUP que es va abstenir.

En aquests moments, els quatre jutjats de Vic estan ubicats al carrer doctor Junyent. El Departament de Justícia té altres dependències distribuïdes per la ciutat, que es traslladaran a l’antiga comissaria de la Guàrdia Urbana, a la rambla Hospital, un lloc on connectaran amb els jutjats actuals. Aquesta nova instal·lació ja preveu donar cabuda “al nou jutjat penal de Vic i a la Subdelegació de la Fiscalia a la ciutat, la qual ja compta amb el vistiplau del Ministeri de Justícia”, tal com va anunciar fa uns mesos el conseller de Justícia, Germà Gordó.

El conveni contempla la cessió de l’antiga comissaria de la Guàrdia Urbana, un espai de 925 metres quadrats propietat de l’Ajuntament, al Departament de Justícia per un mínim de 10 anys i en règim de lloguer, amb un preu de 6.500 euros mensuals. L’Ajuntament es farà càrrec de les obres d’adequació de l’immoble per un valor de 595.880 euros (IVA inclòs) i el Departament de Justícia, del cost de la redacció del projecte, que puja 59.588 euros, i de les despeses de manteniment futures.
 

Més informació del projecte

Arxivat a