Les Caramelles del Roser tanquen la commemoració dels seus 425 anys

Sant Julià de Vilatorta viu una gran trobada de caramelles, presidida pel conseller de Cultura

Redacció Osona.com
14 d'abril del 2015
Actualitzat a les 12:03h
L'alcalde Joan Carles Rodríguez amb el conseller, Ferran Mascarell.
L'alcalde Joan Carles Rodríguez amb el conseller, Ferran Mascarell. | Joan Parera

L'alcalde Joan Carles Rodríguez amb el conseller Ferran Mascarell. Foto: Joan Parera


Les Caramelles del Roser de Sant Julià de Vilatorta van tancar aquest diumenge, 12 d'abril, els actes de commemoració dels 425 anys de la fundació de la Confraria del Roser -germen de les actuals caramelles-, una efemèride que coincideix amb la seva declaració com a element festiu patrimonial d’interès nacional, per part de la Generalitat. La vetllada va ser presidida pel conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i va comptar amb la presència de set colles caramellaires, que van cantar al parc de les Set Fonts.

Han estat uns dies intensos i molt emotius, amb un ampli ventall de propostes estructurades en diversos apartats. Entre les iniciatives, a més de l'acte central d'aquest diumenge, destaca la cantada de caramelles que es va fer el Diumenge de Pasqua, 5 d’abril.  Els actes es van iniciar el 30 de març i han inclòs una exposició a l’Aula de Cultura, el concert de les Caramelles del Roser amb la Troba Kung-Fu (10 d’abril) i una conferència d’Antoni Dalmau (11 d’abril).

Amb aquesta celebració es vol homenatjar la tradició caramellaire i la gent que ha fet, i fa possible, que perduri en el temps, i reivindicar els Goigs del Roser com l’inici del fet caramellaire del nostre país.
 

Programa d’actes de la commemoració

Recull de galeries de fotos de les Caramelles del Roser