El Govern destina 4,3 milions d'euros a la futura escola de Roda de Ter

La Generalitat aprova una partida per a l’execució de les obres de l'edifici | La mesura desencalla un procés que s’ha allargat nou anys

Redacció Osona.com
10 d'abril del 2015
Actualitzat el 11 d'abril a les 6:57h
La Generalitat de Catalunya ha donat llum verda a la construcció de l’edifici definitiu de la nova escola d’infantil i primària Emili Teixidor de Roda de Ter. El Govern va aprovar en una reunió del 10 de març una partida de 4,3 milions d’euros per a l’execució de les obres, segons ha informat aquest divendres l’Ajuntament de la població.

L’alcalde, Jordi Serra, ha explicat que des de l’Ajuntament de Roda de Ter encara no es té cap resolució escrita d’aquest acord però que la mateixa consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, li va comunicar per telèfon. El proper pas és la licitació de les obres: “Un pas que no serà ràpid”, segons preveu l’alcalde, però que “des de la conselleria se’m va assegurar que ja hi ha partida en el pressupost del 2015” per si es comencessin a desenvolupar les obres dins aquest any. L’alcalde ha explicat que la Generalitat ja ha entrat el projecte i ha  sol·licitat el permís d’obres a l’Ajuntament.

Serra valora molt positivament aquesta notícia i assegura que “tots els tràmits polítics ja estan presos i ja només queden els tràmits administratius”. L’alcalde tenia “l’esperança” que aquest acord es desencallés abans de les eleccions del 27-S, tal com així ha estat.

Aquesta és una notícia molt esperada a Roda de Ter des que va tancar l’escola  concertada de les Dominiques, el curs 2005-2006. Amb aquest tancament, el municipi es va quedar només amb una escola pública d’infantil i primària. El curs següent, però, es va engegar una nova escola pública, que es va ubicar de manera provisional en uns locals propietat del Bisbat de Vic

Han hagut de passar nou anys de tràmits perquè el projecte es fes realitat. En aquest termini, l’Ajuntament de Roda de Ter ha cedit a la Generalitat de Catalunya els terrenys a la zona dels Pèlics per construir el nou edifici i s’ha fet la licitació de la redacció del projecte. Amb aquesta partida de 4,3 milions d’euros, la Generalitat tirarà endavant la licitació de les obres i la seva execució.
 
Arxivat a