Digitalitzades les actes dels plens de Sant Bartomeu del Grau, Perafita i Vilanova de Sau

L’acció ha anat a càrrec de la Xarxa d’Arxiu Municipals de la Diputació de Barcelona

Redacció Osona.com
06 d'abril del 2015
La Xarxa d'Arxius Municipals, que coordina l'Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona, ha digitalitzat les actes del ple dels ajuntaments de Sant Bartomeu del Grau, Perafita i Vilanova de Sau.

El programa de digitalització té com a objectius la conservació, l'accessibilitat i la difusió de les actes del ple municipal, considerada la documentació essencial dels ajuntaments, tant per facilitar-ne l'ús en la gestió interna de l'ajuntament com per a la consulta i recerca històrica dels usuaris externs (investigadors i ciutadans en general).

A Sant Bartomeu del Grau, s'han digitalitzat un total de 3.048 actes que ocupen 6.458 pàgines a les quals es podrà accedir informàticament sense haver de consultar la documentació original, preservant-la així de la manipulació i garantint-ne, alhora, la conservació permanent.

Pel que fa a Perafita, s'han digitalitzat un total de 2.035 actes que omplen 4.896 pàgines i a Vilanova de Sau, s'han digitalitzat un total de 2.214 actes, en 4.659 pàgines.

Properament, a més, aquestes actes seran incorporades al portal Arxius Municipals Digitals, desenvolupat des de l'Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona i que permet la consulta de manera conjunta de les actes de diferents municipis, exceptuats els darrers 50 anys per raons de protecció de dades.