Una aplicació comunica directament la Guàrdia Urbana i els comerciants de Vic

El servei té dos botons, un per a avisos que no siguin prioritaris i un altre per a urgències

Redacció Osona.com
06 d'abril del 2015

Presentació de la nova aplicació per a mòbils de la Guàrdia Urbana de Vic .Foto: Ajuntament de Vic


L’Ajuntament de Vic ha posat en marxa una aplicació per a mòbil que permet comunicar directament la Guàrdia Urbana i els comerciants. Aquesta aplicació, que es pot descarregar per iOS i per Android, té per objectiu fer un pas més en la comunicació entre els botiguers de la ciutat i la policia. Els desenvolupadors de l’aplicació són Xavier Bosch i Ferran Olivé, de l’empresa Swarmlock.

L’aplicació consta de dos botons, un d’avisos que no siguin prioritaris i un altre d’urgències. El botó d’urgències permet trucar la Guàrdia Urbana amb un sol clic. El d’avisos té una doble funcionalitat, enviar missatges o missatges i fotografies. Aquesta app també permet que la policia pugui enviar comunicacions als comerciants. Aquestes notificacions sonen als telèfons dels botiguers amb una alarma molt concreta, per a la seva fàcil identificació. A banda, la Guàrdia Urbana pot discriminar entre tipus de comerciants. El cap de la Guàrdia Urbana, l’inspector Antoni Jurjo, considera que “aquesta bidireccionalitat de l’aplicació és el més important”.

Es tracta d’una nova acció dins “la política de proximitat que la regidoria porta a terme des dels seus inicis”, va explicar el regidor de Convivència i Seguretat, Joan Ballana, en l’acte de presentació. “És una nova forma de retallar distàncies, en aquest cas entre el teixit comercial i la policia”, va afegir.

El vicepresident de Vic Comerç, Antoni Brachs, va mostrar la satisfacció dels comerciants amb aquesta nova eina: “Estem molt contents d’haver pogut participar en aquest projecte i agraïm aquesta voluntat de la policia d’estar al nostre costat”. Els botiguers van fer una sèrie d’aportacions durant el desenvolupant de l’aplicació i “totes elles han estat recollides”, va apuntar el representant dels comerciants.

L’aplicació està disponible al web de la Regidoria de Convivència i Seguretat i al de Vic Comerç.
Arxivat a