Més enllà de les trucades de WhatsApp: com canvia la interfície?

El servei ofereix noves possibilitats

Europa Press
04 d'abril del 2015

El servei de trucades de WhatsApp ja està arribant de forma definitiva als seus usuaris. Però més enllà de la incorporació d'aquesta funció, que permet fer trucades de telèfon a través d'Internet i de forma gratuïta, la novetat també introdueix un canvi en la interfície. 

Els canvis en les interfícies de les aplicacions i pàgines web són molt habituals. Encara que tinguin com a objectiu millorar l'ús o integrar noves funcions, no solen ser ben rebuts entre els usuaris. Quan el cervell s'acostuma a utilitzar alguna cosa i desenvolupa reflexos adquirits per un fi determinat, no li agrada tornar a educar la seva ment perquè no premi aquí o no miri allà. 

És probable que els usuaris de WhatsApp no acceptin bé els canvis, però el cert és que són mínims i només ubiquen les noves funcions -les trucades- en la interfície, sense retocar gaires elements i mantenint el mateix aspecte. Vegem alguns canvis:

1. Noves pestanyes. El primer que crida l'atenció és que, si bé les converses es mantenen en un primer pla, a la part superior apareixen tres pestanyes: trucades, xats i contactes. 

2. Registre de trucades. La pestanya de "Trucada" obre una llista de contactes dels quals l'usuari ha rebut una trucada, o bé les que ha fet ell mateix. Unes fletxes indiquen el sentit de la trucada, entrant o sortint, i un rellotge a la dreta que mostra la durada. També indica quan s'ha realitzat la trucada. 

3. Trucades. Com a novetat, també apareix una nova icona amb la forma d'un telèfon a la pantalla d'un contacte, tant en el xat com en la informació. Això implica que les trucades poden fer-se prement sobre la icona o acudint a la pestanya de "Trucades", on es troba el registre.

4. Menú desplegable. L'opció de "Trucades", que apareixia quan no estava activat el servei, ha desaparegut. En el seu lloc, hi ha les opcions de "Nou Grup", "Nova Difusió", "WhatsApp Web", "Estat" i "Ajustaments". 
 

Una estafa amb les trucades de WhatsApp que et pot costar 40 euros al mes