Increpen el bisbe de Vic a Castellbell durant el comiat de mossèn Joan Farràs

Els feligresos del Burés no han pogut cantar ni llegir el que tenien preparat el record del capellà finat perquè Casanova "tenia pressa" i "no és apropiat per Setmana Santa"

Pere Fontanals
04 d'abril del 2015
Actualitzat a les 17:10h
El Bages sud es torna a posar d'esquena amb el bisbe de Vic, Romà Casanova, després que ell i el vicari general, David Compte, hagin assistit aquest dissabte al matí al comiat del mossèn del Burés, Joan Farràs i Tort, sense deixar que els feligresos de la parròquia llegissin textos i cantessin en record del finat, tal i com tenien previst. Segons la versió dels devots, el motiu pel qual no els han deixat portar a terme la celebració preparada era que Casanova i el moderador de la cúria "tenien pressa" i perquè "no és apropiat per Setmana Santa". De fet, en ser Setmana Santa, la cerimònia que s'ha celebrat aquest dissabte no tenia missa, i s'ha limitat a un comiat i al posterior enterrament. El funeral, sense cos present, se celebrarà el proper dilluns.

Aquest fet, i el que la parròquia de Sant Vicenç de Castellbell, del Burés, serà assumida a partir d'ara per l'actual mossèn del Vilar, Xavier Borrull, que compaginarà la gestió i oficis de les dues esglésies, han encès els ànims i han portat a alguns feligressos a increpar el bisbe i el vicari. A més a més, al Bages Sud encara tenen molt present l'actitud de defensa de Casanova de l'antic capellà de Sant Vicenç de Castellet, David de Vargas, vinculat a l'extrema-dreta espanyolista i que, finalment, va ser retirat del sacerdoci pel Vaticà, i la seva substitució per mossèn Xavier Bisbal, que tampoc ha satisfet molts feligresos que opinen que, malgrat la seva joventut, no fa res per omplir el buit que va deixar l'anterior capellà a la parròquia.

Malgrat tot, després, al cementiri, i ja sense la cúria de Vic, s'han llegit els poemes i s'ha cantat en record del mossèn finat. Aquest acte s'espera repetir durant el funeral que se celebrarà el proper dilluns, "si no és que tornen a venir el bisbe i el vicari", segons un dels feligresos.
Arxivat a