Sant Julià de Vilatorta commemora els 425 anys de les Caramelles del Roser

Una gran trobada de caramelles i el concert amb La Troba Kung-Fu, actes destacats del programa

Redacció Osona.com
04 d'abril del 2015

Els caramellaires del Roser, a l'aplec de Sant Julià. Foto d'arxiu: Adrià Costa


Sant Julià de Vilatorta viu enguany una Pasqua especial. Les Caramelles del Roser commemoren 425 anys de la fundació de la Confraria del Roser -germen de les actuals caramelles-, una efemèride que coincideix amb la seva declaració com a element festiu patrimonial d’interès nacional, per part de la Generalitat.

Les Caramelles del Roser i l’Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta treballen des de fa més d’un any en un projecte per commemorar aquests 425 anys. La comissió organitzadora, formada per membres de les Caramelles i la regidoria de Cultura, ha elaborat un ampli ventall de propostes estructurades en diversos apartats.

Els actes es van iniciar el 30 de març i finalitzaran el 12 d’abril. Entre les propostes, destaquen una exposició a l’Aula de Cultura, la cantada de caramelles del Diumenge de Pasqua (5 d’abril), el concert de les Caramelles del Roser amb la Troba Kung-Fu (10 d’abril), una conferència d’Antoni Dalmau (11 d’abril) i una gran trobada i cantada de caramelles (12 d’abril).

Amb aquesta celebració es vol homenatjar la tradició caramellaire i la gent que ha fet, i fa possible, que perduri en el temps, i reivindicar els Goigs del Roser com l’inici del fet caramellaire del nostre país.
 

Programa d’actes de la commemoració

Recull de galeries de fotos de les Caramelles del Roser