Tots els municipis d'Osona ja utilitzen el Registre Oficial d'Animals de Companyia

A la comarca hi ha 8.103 animals censats

Redacció Osona.com
01 d'abril del 2015
Actualitzat a les 8:00h

Fira del Caçador de Taradell. Foto: Adrià Costa

 
El Departament d’Agricultura, mitjançant el Servei de Biodiversitat i Protecció dels Animals i els Agents Rurals, s’ha coordinat amb el Consell Comarcal d’Osona per impulsar accions de foment d’identificació i registre dels animals de companyia. Així, Osona ha estat la primera de les cinc comarques que formen la Catalunya Central on tots els 51 municipis estan utilitzant el Registre Oficial d'Animals de Companyia (ANICOM).

L’ANICOM és l’aplicació web que el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural posa a disposició de tots els municipis de Catalunya perquè puguin inscriure totes les dades de gossos, gats o fures que hi hagi en el seu terme. Actualment, l’aplicació web té registrats 8.103 animals de companyia a Osona.
 
Aquesta aplicació web, interconnectada amb tots els municipis de Catalunya, consells comarcals i diputacions, ha esdevingut una eina essencial de gestió per poder lluitar contra l’abandonament i per poder localitzar amb rapidesa els gossos perduts. També permet anotar les incidències ocorregudes amb els gossos potencialment perillosos. Actualment, ja l’utilitza el 83% dels municipis de Catalunya.
 
Control i vigilància de la identificació i el cens
 
Els Agents Rurals, durant aquest any 2015, continuaran la campanya que van dur a terme durant tot l’any passat de control de la implantació del xip i registre obligatori dels animals de companyia, especialment en aquells municipis de menys de 5.000 habitants. L’any 2014, a Osona, van realitzar 164 inspeccions a particulars, de les quals només tres van acabar en denúncia. Van dur a terme, a més, dues inspeccions de control de venda i dues inspeccions a gosseres esportives.