El Govern aprova el projecte de llei de la comarca del Moianès

La nova entitat comarcal es constituirà després de les eleccions municipals de maig

Quico Sallés
31 de març del 2015
Actualitzat a les 19:30h

Mapa de la futura comarca del Moianès.


El Govern de la Generalitat ha aprovat aquest matí el projecte de llei de creació de la comarca del Moianès. Només deu dies després de la consulta en els deu municipis, on els veïns del territori van donar llum verda a la proposta, l'Executiu ja ha posat en disposició del Parlament el manual d'instruccions per tal que la comarca sigui una realitat just després de les eleccions municipals de maig.

La futura comarca del Moianès serà la 42a del país i estarà formada pels municipis de Calders, Castellcir, Castellterçol, Collsuspina, Granera, l'Estany, Monistrol de Calders, Sant Quirze Safaja, Santa Maria d'Oló i Moià. Aquestes poblacions pertanyen actualment a les comarques del Bages, el Vallès Oriental i Osona. Collsuspina és l'únic municipi osonenc que queda integrat al Moianès.

El Consell Comarcal del Moianès es constituirà després de la celebració de les eleccions municipals del 24 de maig, un cop hagi entrat en vigor la llei de creació de la comarca. En aquest sentit, el decret sobre l’elecció dels membres dels consells comarcals que també ha aprovat el Consell Executiu incorpora una disposició addicional que preveu distribuir el nombre de consellers en cas que es constitueixi una nova comarca abans dels comicis locals.

La capital del Moianès serà la localitat de Moià, on hi haurà la seu oficial dels òrgans de govern.