Mercat del Ram 2015

Vic, a vista d'ocell

Una trentena de globus d’arreu del món es reuneixen en el concurs del Mercat del Ram

per Redacció Osona.com , 27 de març de 2015 a les 18:40 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de març de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Trofeu Internacional de Globus del Mercat del Ram. Foto: Víctor Castelo


L’International Mercat del Ram Balloon Trophy 2015 és l’esdeveniment esportiu del món de l’aerostació més antic que es fa Catalunya i a l’Estat espanyol i ha esdevingut un dels més prestigiosos d'Europa. Des de l’any 1984, es fa cada any a Vic, durant el cap de setmana del Mercat del Ram i atreu multitud d’espectadors. Inclou una competició de globus aerostàtics, que es va iniciar aquest dijous, vols d’exhibició i un Night Glow, un espectacle de llum i so que es farà el dissabte a partir de les 8 del vespre a la plaça Major.


Fins l’any 2003 a la cita hi acudien, bàsicament, equips de Catalunya i de la  resta de l’Estat espanyol, però a partir del 2004, i degut a la petició de diversos pilots estrangers, es va fer extensiu a la resta d’Europa i, posteriorment, a la resta del món. D’aquesta manera, en les darreres edicions han vingut a volar a Vic equips de tota Europa d’altre continents. En aquesta ocasió, hi participen una trentena d’equips, entre els quals n’hi ha alguns procedents de llocs tan remots com Brasil, Rússia o els Estats Units.

L’esdeveniment té el suport i el reconeixement de la Comisión Nacional de Aerostación de la Real Federación Aeronàutica Española, que es l’entitat que ostenta la representació internacional de l’esport de l’aerostació a l’Estat espanyol. També compta amb el suport de la Federació Aèria Catalana.

 

Programa d’activitats del Mercat del Ram

Recull de galeries de fotos del Trofeu Internacional de Globus del Mercat del Ram

Recull de galeries de fotos del Mercat del Ram 


Trofeu Internacional de Globus del Mercat del Ram Foto: Adrià Costa
 

Trofeu Internacional de Globus del Mercat del Ram Foto: Adrià Costa


El concurs de globus s'ha iniciat aquest dijous a la plaça Major de Vic. Foto: Albert Alemany

 

Participació