El fiscal creu que el copilot va estavellar voluntàriament l'avió dels Alps

En la tragèdia van morir 150 persones, entre les quals dues treballadores d'una empresa de Vic

Redacció Osona.com
26 de març del 2015
Actualitzat a les 17:45h
Tasques de rescat a la zona de l'accident
Tasques de rescat a la zona de l'accident | Europa Press

Minut de silenci davant l'Ajuntament de Vic, en memòria de les víctimes de l'accident. Foto: Adrià Costa


El fiscal de Marsella,encarregat de la investigació de la tragèdia àeria dels Alps, treballa amb la hipòtesi que el copilot va estavellar l'avió voluntàriament. En el moment de l'accident el copilot estava al comandament de l'aparell després que el pilot sortís de la cabina i, a continuació, va accionar el seleccionador d'altitud iniciant el descens. "Les accions del copilot es poden interpretar com una voluntat de destruir l'avió", ha assegurat el fiscal en roda de premsa. En el sinistre hi van morir 150 persones -144 viatgers i sis tripulants-, entre les quals dues treballadores d'una empresa vigatana i un barceloní que tenia segona residència a Tona.

Així ho han revelat les dades de la primera de les caixes negres, en què es pot escoltar al pilot trucant a la porta perquè el copilot l'obrís, cosa que no va succeir. Segons ha aclarit, s'escolta un soroll de respiració fins al final, el que indicaria que "el copilot estava viu".

El president de la Generalitat va declarar ahir tres dies de dol a tot Catalunya, amb motiu de l’accident. Així, del 25 al 27 de març s'han suspès totes les celebracions de recepcions i actes oficials, a la vegada que la bandera oneja a mig pal als edificis municipals. Per altra banda, ahir a les 12 del migdia es van convocar a diversos ajuntaments, com Vic o Centelles, un minut de silenci en record de les víctimes.
 

Més informació a Nació Digital


Zona de l'accident. Foto: Europa Press