Taradell inaugura la piscina coberta després de vuit anys d'obres

Artur Mas, Francesc Homs i Salvador Esteve presidiran l’obertura de les instal·lacions, que han costat 3,8 milions d’euros | Dissabte, jornada de portes obertes

Redacció Osona.com
27 de març del 2015
Actualitzat el 28 de març a la 13:42h
Lluís Verdaguer i Joan Casassas, visitant les instal·lacions
Lluís Verdaguer i Joan Casassas, visitant les instal·lacions | Adrià Costa

L'alcalde, Lluís Verdaguer, i el regidor d'Esports, Joan Casassas, visitant les instal·lacions. Foto: Adrià Costa


La piscina coberta de Taradell ja és una realitat, després de vuit anys d’obres, interrompudes en diverses ocasions. L’equipament, que ha patit una reformulació respecte a l’ambiciós projecte inicial, començarà a funcionar el proper dimecres, 1 d’abril. El cost total de projecte ha estat d’uns 3,8 milions d’euros.

La inauguració oficial es farà aquest dissabte, 28 de març, a les 10 del matí, en un acte que comptarà amb la presència del president de la Generalitat, Artur Mas; el conseller de la Presidència, Francesc Homs; i el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, a més d’autoritats locals de la comarca. El dissabte també hi haurà una jornada de portes obertes.

L’equipament s’ha batejat com EAS (Espai d’Aigua i Salut) Taradell, i té més de 2.600 metres quadrats distribuïts en una sola planta. Consta d'una piscina de natació de 20 metres amb sis carrers, una piscina petita per a activitats dirigides, una sauna, un bany de vapor, una sala de fitness dotada de modernes màquines, així com una sala de spinning i una ampla sala polivalent.

Pel que fa a les activitats dirigides, en principi s’oferiran 42 propostes setmanals, des de zumba, cursets de natació, aiguagim o body pumb fins a estiraments o pilates, entre d’altres. A hores d’ara, les instal·lacions ja tenen 900 abonats.

Un projecte d’estira-i-arronsa

Les obres de la piscina van començar l’ any 2007 i es van aturar un any més tard quan l’empresa Bruesa, encarregada de les obres, va abandonar el projecte. En aquell moment s'havien fet els moviments de terres, els fonaments, els sistemes de contenció, l'estructura i una part del sanejament. L'any 2011, després de l'aprovació d'uns nous finançaments, les obres es van reprendre en una segona fase destinada a la protecció de les instal·lacions de les inclemències i a fer clavegueres i desaigües. Les obres van començar l'octubre de 2011 i van finalitzar el mes de juny de 2012.

L'alcalde, Lluís Verdaguer, al gimnàs de l'EAS Taradell. Foto: Adrià Costa

Les obres, tercera fase i última, es van reprendre el passat mes d’agost. El pressupost total d’aquesta darrera fase ha estat de 2.442.601,32 euros, que s'han finançat a través de diverses vies: dues subvencions de la Diputació de Barcelona (525.000 euros), la venda d’uns solars propietat de l'Ajuntament (358.000 euros), els diners que es van rebre de Red Eléctrica de España en compensació pel pas de la línia de Molta Alta Tensió (MAT) (133.948 euros), romanents de tresoreria d’exercicis anteriors (138.000 euros), dos crèdits sol·licitats a la Diputació de Barcelona (175.000 euros cadascun a retornar sense interessos i en 10 anys) i un crèdit del Programa de Crèdit Local de la Diputació de Barcelona (692.000), que compta amb una subvenció d'uns 65.000 euros a reduir del capital a retornar.

La construcció de la darrera fase es va adjudicar a la Unió Temporal d'Empreses (UTE) Contruccions Ferrer-Cimelsa, que va ser la guanyadora del concurs en el qual es van presentar cinc empreses.
 

Aneu al web de l'EAS Taradell
 

L'alcalde, Lluís Verdaguer, i el regidor d'Esports, Joan Casassas, visitant les instal·lacions. Foto: Adrià Costa

Arxivat a