Els picots danyen la xarxa elèctrica del Castell de Montesquiu

Els ocells malmeten els suports de fusta, que han hagut de ser substituïts

Redacció Osona.com
24 de març del 2015
Actualitzat a la 13:11h
Endesa ha finalitzat recentment la reforma de xarxa elèctrica de baixa tensió ubicada dins del Parc del Castell de Montesquiu. L’actuació s’ha fet amb l’objectiu de minimitzar l’acció dels picots, uns ocells que en picotejar els suports de fusta els danyen i fa que siguin menys estables. Les obres han suposat una inversió de 6.800 euros.

En concret, la companyia ha substituït deu pals de fusta per quatre de formigó i ha aprofitat els treballs per canviar els antics aïlladors de vidre per uns nous de polimèrics. Aquests nous elements estan fabricats a partir d’un compost a base de fibra de vidre i silicona i aporten significatius avantatges respecte dels anteriors: tenen un pes més lleuger i major resistència a les inclemències meteorològiques com per exemple la calamarsa, les pedregades, o les descàrregues de llamps. Així mateix, són més forts davant d’actes vandàlics.

Segons Endesa, aquesta mesura també millora, de retruc, la qualitat i la continuïtat del subministrament elèctric als clients que depenen d’aquesta línia, situats bàsicament a la zona del Castell de Montesquiu.