Anticorrupció recorre l'arxivament dels sobresous de la Federació de Municipis

La fiscalia no està d'acord amb la decisió de l'Audiència Provincial, on es van desimputar tres alcaldes osonencs

Nació Digital
23 de març del 2015
Actualitzat a les 20:03h
Tal com ja va avançar Osona.com, la Fiscalia Anticorrupció ha presentat aquest dilluns un recurs de cassació contra l'arxivament per part de l'Audiència de Barcelona del cas de les suposades dietes irregulars pagades a una quarantena d'alcaldes membres de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC). L’Audiència va arxivar fa uns dies la peça separada del cas Mercuri en considerar que la FMC és una associació privada, i que, per tant, no hi ha malversació de fons públics, extrem que no comparteix Anticorrupció.

La decisió de l'Audiència va significar la desimputació de tots els alcaldes implicats, entre els que hi havia Miquel Arisa, alcalde de Centelles i actual membre del comitè executiu i president de la comissió sectorial de Petits Municipis de la FMC; Josep Maria Freixanet, alcalde d’Olost i president de la comissió sectorial d’Educació de la FMC; i  Pere Prat, alcalde de Manlleu i exvicepresident de la FMC.

La fiscalia insisteix que més del 90% dels ingressos de la FMC procedeixen d'administracions públiques com ajuntaments, consells comarcals, diputacions i altres subvencions públiques, que tots els seus membres són càrrecs públics, com alcaldes i regidors, i que les seves finalitats tenen interès públic, com assessorar els consistoris i defensar els seus interessos.
 
El recurs arriba després que els alcaldes i exalcaldes imputats per aquest cas haguessin celebrat la decisió de l’Audiència Nacional, ja que consideraven que avalaven les bones pràctiques en el si de l’ens municipalista. És el cas de Pere Prat, que va dir que "s'ha acabat un malson", en declaracions a Ràdio Manlleu. Josep M. Freixanet, per la seva part, també va expressar a Ràdio Vic que "res" del que van fer "era delicte".
Arxivat a