Neus Munté inaugura l'ampliació de la residència i el centre de dia de Sant Hipòlit

El Departament de Benestar Social i Família ha aportat 1 milió d'euros per finançar les obres

Redacció Osona.com
20 de març del 2015
Actualitzat el 21 de març a les 8:18h
L'acte d'inauguració, amb Neus Munté i Xavier Vilamala
L'acte d'inauguració, amb Neus Munté i Xavier Vilamala | Generalitat


La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, acompanyada de l’alcalde Sant Hipòlit de Voltregà, Xavier Vilamala, ha inaugurat aquest divendres l’ampliació de la residència de gent gran i centre de dia Fundació Gallifa.
 
Aquesta residència és un equipament de titularitat municipal gestionat per l’Hospital de la Santa Creu de Vic, en règim de concessió. La seva creació va ser possible gràcies a la Fundació Gallifa, que va cedir els terrenys a l’Ajuntament. La residència va entrar en funcionament l’any 1987 i va augmentar la seva capacitat tres anys més tard, amb l’edificació d’una segona planta.

Amb el pas dels anys, degut a la manca d’espa, va ser necessari redactar un projecte d’ampliació i reforma de les instal·lacions del centre. El Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat ha aportat 1 milió d’euros per finançar les obres d’ampliació.

 

Una imatge de les instal·lacions de la residència d'avis. Foto: Ajuntament de Sant Hipòlit de Voltregà

Les obres d’ampliació han suposat un increment de 20 places residencials –ha passat a tenir-ne 42– i de 30 places de centre de dia –que afegides a les anteriors sumen un total de 40 places. A més, amb aquest projecte, l’equipament ha vist millorades les habitacions i les sales comunes, així com també un increment de la capacitat del menjador social.
 
La residència i centre de dia de gent gran Fundació Gallifa dóna servei als municipis de Sant Hipòlit de Voltregà i Les Masies de Voltregà. El dissabte 11 d’abril es farà una jornada de portes obertes a l’equipament, de 10 a 12h i de 16 a 18h.
 
Prèviament a la inauguració de la residència, la consellera ha estat rebuda a l’Ajuntament de Sant Hipòlit de Voltregà per l’alcalde Xavier Vilamala i l’equip de govern i també per l’alcalde de Les Masies de Voltregà i president de la Fundació Gallifa, Sergi Vilamala.
 

Recepció prèvia a l'Ajuntament de Sant Hipòlit de Voltregà. Foto: Generalitat