La lactància materna incrementa la intel·ligència dels nadons

Resultats sorprenents d'un estudi

Nació Digital
20 de març del 2015
Actualitzat a les 7:43h

Els nens que han rebut lactància materna prolongada tenen més possibilitats de tenir un bon rendiment escoltar i guanyar més ingressos quan siguin grans, segons un estudi elaborat per científics brasilers i publicat avui a la revista The Lancet.

La investigació revela que donar el pit augmenta la intel·ligència dels nadons, així com el seu desenvolupament cerebral, segons explica el doctor Bernardo Lessa Horta a The Guardian-. Uns efectes que no desapareixen quan els petits deixen de mamar, sinó que persisteixen en l'edat adulta.

El grup de científics va analitzar les dades de prop de 6.000 nadons nascuts el 1982 al municipi brasiler Pelotas. D'aquests, gairebé 3.500 van acceptar sotmetre's a un test d'intel·ligència quan tenien 30 anys.

Els doctors van dividir els participants en cinc grups en funció del temps que havien pres el pit. Es van controlar altres variables socials i biològiques que poden influir en el desenvolupament cognitiu, com ara si la mare va fumar durant l'embaràs.

Tot i que l'Organització Mundial de la Salut recomana una lactància de sis mesos, Horta anima les mares a allargar l'alletament tant com puguin, encara que reconeix que no sempre és fàcil.