El Pescabirres de Torelló s’allarga a quatre dies

Segona edició de la Fira de Cervesa Artesana

Redacció Osona.com
19 de març del 2015
Actualitzat el 21 de març a les 20:31h
El Pescabirres, l'any passat
El Pescabirres, l'any passat | A. Costa
Pescabirres, la Fira de la Cervesa Artesana de Torelló. Foto d'arxiu: Adrià Costa


La Fira de Cervesa Artesana de Torelló, Pescabirres, torna aquest dissabte a l'escenari de la plaça Vella. Amb organització de Cerveses GatGraz, Cervesa Gàrgola, Deixebles de Sant Feliu i l’Ajuntament de Torelló, les activitats s'allarguen a dijous i divendres, amb xerrades, punxada del barril inaugural i un sopar progressiu.

En la presentació de Pescabirres, el regidor de Comerç, Jordi Casals, parlava d’aquesta segona edició com la de “l’any de la consolidació”, després que l’any passat fos “una experiència molt satisfactòria i complís les expectatives”. I també destacava que la fira d’aquest any representa “un salt qualitatiu important” i que des del mateix sector “s’hi ha manifestat interès”. La idea és que en el futur Pescabirres pugui ser “una fira de referència en aquest sector”, que assoleixi els objectius de ser “una activitat popular i un espai de promoció de la cervesa artesana”.

Des de l’organització, Roger Morfulleda, de Gatgraz, i Josep Maria Molina, de Gàrgola, comentaven la principal novetat, amb l’ampliació de les dates, ja que Pescabirres, a bans de mantenir la fira dissabte, dijous i divendres programa activitats relacionades amb la cervesa artesana.

Així, dijous es farà una xerrada sobre el llúpol i un Meet the brewer (troba el cerveser), on s’explicarà un projecte cerveser, a banda de fer la punxada del barril inaugural. Pel que fa divendres, s’organitza el Progressive Dinner, una iniciativa que consistirà en que cinc bars-restaurants oferiran un maridatge de cervesa i tapa. Per aquesta activitat, amb places limitades, caldrà inscripció prèvia.

El dia central de Pescabirres serà dissabte, amb les activitats firals i lúdiques centralitzades a la plaça Vella (amb l’alternativa de la Carpa en cas de mal temps). L’estructura serà semblant a l’any passat, amb una trobada de cervesers casolans, animació infantil, concert vermut amb Single Hop Jazz Armada, un dinar popular ofert pels Deixebles de Sant Feliu, cabaret-circ amb La Fàbrica de Somnis i els concerts d'Els Ramons, Shake i Rap Genoma. A la plaça Vella s’hi concentraran més de vint tiradors de cervesa amb diferents tipus i estils, i segons Morfulleda, la idea dels organitzadors de Pescabirres és que esdevingui “una festa popular, per donar a conèixer cervesa i tot allò que l'envolta”. I per donar-hi aquest caire popular, s’ha intentat “ajustar els preus”, tant de les parades de cerveses artesanes com de les parades d’elaboradors d’embotits i formatges que també faran cap a la fira.
 

Programa d'actes del Pescabirres 2015

Galeria de fotos de la primera edició del Pescabirres (Adrià Costa)

 
Arxivat a