Via Vic es presenta com a garant del vigatanisme i l'independentisme

Lluís Casellas, Mari Moyano i Rosa M. Varela defensen la gestió política al marge de les directrius de partits

La candidatura de Via Vic, al Temple Romà
La candidatura de Via Vic, al Temple Romà | José M. Gutiérrez
Redacció Osona.com
18 de març del 2015
Actualitzat a les 12:10h

Via Vic, la llista d’independents que concorrerà a les eleccions municipals de Vic, es va presentar oficialment aquest dimarts, 17 de març, al Temple Romà. L’acte va comptar amb l’assistència d’una setantena de persones i es va iniciar amb un record per a Joan Freixanet, patriota històric d’ERC que va morir aquest mateix dimarts.

La presentació va comptar amb els parlaments dels principals impulsors de la iniciativa política: Lluís Casellas (exregidor d’ERC), que liderarà la candidatura; Mari Moyano, actual regidora del PSC a l’Ajuntament de Vic, que anirà de número 2 a la llista; Rosa M. Varela, advocada i exdegana del Col·legi d’Advocats de Vic, la número 3; i el professor de la Universitat de Vic Jaume Miquel March.

 

Lluís Casellas, a la presentació de Vic. Vic Foto: José M. Gutierrez

Tots ells van insistir en els eixos que configuraran la seva campanya electoral: vigatanisme, independentisme, promoció de la participació de les entitats i consens com a via per prendre decisions. També van voler destacar que es tractava d’una manera diferent de fer política, sense consignes ni directrius de partits, tal com va apuntar Moyano: "Me n'he adonat que és millor treballar sense el lligam amb els partits tradicionals".

Casellas, per la seva banda, va argumentar que la independència és més necessària que mai i que repercuteix en el tarannà diari dels vigatans: “Cada dia que es perd afecta la gent que pateix greus problemes socials”. El procés sobiranista, segons el cap de llista, “s’ha frenant per interessos partidistes” i s’ha de tornar a reactivar. "Nosaltres somniem una ciutat per als vigatans i un país lliure", va reblar.

Moyano, en el seu discurs, va recuperar la vessant social: "No pot ser que a una persona que no té feina se li demani una nòmina per accedir a una vivenda social". L’encara regidora socialista va atribuir el seu salt a Via Vic al procés sobiranista i a la necessitat de poder treballar sense directrius imposades.

Varela i March, que també van intervenir, van donar algunes de les raons de la creació d’aquesta nova formació d’independents. "Perquè Via Vic? Principalment, per il·lusió. Il·lusiò per fer una ciutat millor", va dir l’exdegana. “Hem creat un partit polític com a mitjà, no com a finalitat, amb l'objectiu de fer ciutat”, va afegir el professor de la UVic.
 

Els líders de Via Vic, a la presentació al Temple Romà. Foto: José M. Gutiérrez