Les Caramelles del Roser de Sant Julià, element festiu patrimonial d'interès nacional

El Govern aprova la catalogació, per la seva indumentària, la intervenció instrumental i una música popular molt pròpia, així com el fet d’haver-se transmès de generació en generació

per Redacció Osona.com, 17 de març de 2015 a les 16:34 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de març de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Els caramellaires del Roser, aquest diumenge a l'aplec de Sant Julià. Foto: Adrià Costa


El Govern de la Generalitat ha acordat avui declarar les Caramelles del Roser de Sant Julià de Vilatorta element festiu patrimonial d’interès nacional i inscriure la declaració al Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya.

 
Les Caramelles van néixer a finals del segle XVI i han perdurat en la seva forma original a Sant Julià de Vilatorta. La indumentària, la intervenció instrumental i una música popular molt pròpia, així com el fet d’haver-se transmès de generació en generació de forma ininterrompuda, fan que siguin mereixedores de ser declarades element festiu patrimonial d’interès nacional, com recull el Decret 389/2006, de 17 d’octubre, del patrimoni festiu de Catalunya.


La finalitat de la declaració és assegurar la preservació, protecció i promoció, amb un reconeixement especial de les Caramelles del Roser de Sant Julià de Vilatorta com a manifestació de la cultura tradicional catalana d’especial arrelament i rellevància, i adequar-lo a les categories previstes al decret del patrimoni festiu de Catalunya.
 

Recull de galeries de fotos de les Caramelles del Roser

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació