Les Caramelles del Roser de Sant Julià, element festiu patrimonial d'interès nacional

El Govern aprova la catalogació, per la seva indumentària, la intervenció instrumental i una música popular molt pròpia, així com el fet d’haver-se transmès de generació en generació

per Redacció Osona.com , 17 de març de 2015 a les 16:34 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de març de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Els caramellaires del Roser, aquest diumenge a l'aplec de Sant Julià. Foto: Adrià Costa


El Govern de la Generalitat ha acordat avui declarar les Caramelles del Roser de Sant Julià de Vilatorta element festiu patrimonial d’interès nacional i inscriure la declaració al Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya.

 
Les Caramelles van néixer a finals del segle XVI i han perdurat en la seva forma original a Sant Julià de Vilatorta. La indumentària, la intervenció instrumental i una música popular molt pròpia, així com el fet d’haver-se transmès de generació en generació de forma ininterrompuda, fan que siguin mereixedores de ser declarades element festiu patrimonial d’interès nacional, com recull el Decret 389/2006, de 17 d’octubre, del patrimoni festiu de Catalunya.


La finalitat de la declaració és assegurar la preservació, protecció i promoció, amb un reconeixement especial de les Caramelles del Roser de Sant Julià de Vilatorta com a manifestació de la cultura tradicional catalana d’especial arrelament i rellevància, i adequar-lo a les categories previstes al decret del patrimoni festiu de Catalunya.
 

Recull de galeries de fotos de les Caramelles del Roser

 

Participació