Jordi Solé i Benjamí Dòniga, tàndem sobiranista-federalista per al PSC a Vic

Miquel Iceta presenta oficialment el candidat socialista a les eleccions municipals

Benjamí Dòniga i Jordi Solé, divendres a Vic
Benjamí Dòniga i Jordi Solé, divendres a Vic | José M. Gutiérrez
Redacció Osona.com
17 de març del 2015
Actualitzat a les 14:38h

Benjamí Dòniga i Jordi Solé, divendres a Vic. Foto: Josep M. Gutiérrez


El PSC de Vic va presentar oficialment el passat divendres, 13 de març, Benjamí Dòniga, com a alcaldable en les eleccions municipals del mes de maig. L’acte va tenir lloc al centre cívic Can Pau Raba, a les 7 de la tarda, i va comptar amb la presència de Miquel Iceta, primer secretari del PSC. Hi van assistir una cinquantena de militants i simptatitzants.

El cap de llista de Vic va presentar d’una manera emocionada el número dos de la candidatura, Jordi Solé. "Som un federalista i un sobiranista, i tots dos som socialistes”, va apuntar.

El primer secretari del PSC Osona, Sergi Vilamala, va obrir l’acte apel·lant al valor del socialisme i de la política. Vilamala va alertar sobre els moviments que generen "desconfiança cap a la política".

 

Miquel Iceta, divendres a Vic. Foto: José M. Gutiérrez

Per la seva banda, Dòniga va reivindicar "els valors, els sentiments, l'esperit" del socialisme i va assegurar que porta la socialdemocràcia "dins del cor". En un discurs amb un fort component social, l'alcaldable va prometre ajudes per a les persones "realment necessitades", entre un ampli paquet de mesures per pal·liar "els efectes de la crisi que ens ha deixat el capitalisme". Dòniga també va reivindicar la necessitat de "treure la política dels despatxos i baixar-la al carrer", defensant la necessitat de "trepitjar més els barris per parlar amb la gent, sobretot la més gran perquè és la més sàvia".

Miquel Iceta va tancar l'acte ressaltant la professió de bomber de Dòniga que ara fa el salt a l'àrea de política municipal. "Per tant, ens trobem davant un doble salvador públic", va dir. I va afirmar que "no és que posi una mà al foc, sinó totes dues, que no ens fallarà".

El PSC va obtenir dos regidors en les passades eleccions de 2011 i va perdre la tercera posició en detriment de la CUP. Els dos regidors que han estat a l’oposició en aquesta legislatura són Jacint Raurell i Mari Moyano, que no tornaran a repetir.
 

Benjamí Dòniga, divendres a Vic. Foto: José M. Gutiérrez