La neu al Collsaplana posa de potes enlaire el Ral·li Costa Brava

Luig Battistoli guanya en l’apartat de velocitat i Pennti Hintikka en el de regularitat

Redacció Osona.com
16 de març del 2015
Actualitzat a les 18:17h
Carles Miro, aquest dissabte al Ral·li Costa Brava.
Carles Miro, aquest dissabte al Ral·li Costa Brava. | Josep M. Montaner

Carles Miro, aquest dissabte al Ral·li Costa Brava, al seu pas per les Guilleries. Foto: Josep M. Montaner


El pilot italià “Lucky”, pseudònim de Luigi Battistoli, fent equip amb Fabrizia Pons (Lancia Delta Integrale 16V), va aconseguir la victòria en el 63è Ral·li Costa Brava, disputat aquest cap de setmana. Amb aquest resultat, el tàndem se situa líder del Campionat d'Europa de ral·lis històrics, en la categoria de velocitat, títol que ja va conquistar la passada temporada. La resta de places de podi les van ocupar pilots que ja han guanyat el Costa Brava i també el títol europeu en anteriors temporades: “Pedro”-Baldaccini (Lancia) i Jensen-Pedersen (Porsche), i conformen així un podi de gran qualitat.

A la cursa hi van participar un total de 99 cotxes. El Ral·li Costa Brava és el més antic de l'estat espanyol, amb sortida a Lloret i Girona, i circula per les carreteres de les Guilleries.

Pel que fa a la regularitat, la major part de les categories van patir un canvi en les seves classificacions després de passar per l'alt de Collsaplana, quan una forta nevada va fer que alguns perdessin aquí les seves opcions, uns altres aconseguissin recuperar terreny i els més desafortunats van patir sortides de carretera que en algun cas va obligar a la retirada.
 
En l'apartat Regularitat FIA, el triomf va ser per a Pennti Hintikka-Marco Maria Calegari (Porsche 911 Carrera 3.0), una vegada l’osonenc Carles Miró, amb Ivan Matavacas (Porsche) i els belgues Christian Crucifix-Joseph Lambert (Ford Lotus Cortina) van patir les conseqüències de la nevada, possiblement per un calçat poc adequat en una carretera molt lliscant, i van perdre en uns pocs quilòmetres tot el guanyat amb anterioritat. Ildefons García-Jesús Gijón (Porsche 911 I) i Xavier Faixedas-Joan Jordan (Seat 124-1800) completaven el podi internacional, amb el primer d'aquests equips en el lloc capdavanter del Campionat d'Espanya RFEdA-50.
 
La resta de guanyadors van ser: Gonzalo Mateo-Jessica Nebra (BMW 2002 Ti) en Regularitat RFEdA-60; Narcís Marcó-Clàudia Marcó (Lancia Delta Integrale 8V) en Regularitat Sport FCA-60; José Ramón Campos-Raúl Gutiérrez (Porsche Carrera RS 3.0) en Regularitat RFEdA-70; i José Pujol-Carlos Fernández (Volkswagen Golf Oettinger) en Regularitat Súper Sport FCA-70.
 
 

Resultats del Ral·li Costa Brava, velocitat

Resultats del Ral·li Costa Brava, regularitat