Torelló posa en marxa un protocol d'emergències a l'àmbit rural

La iniciativa facilitarà l’actuació en urgències climatològiques o incendis

Redacció Osona.com
14 de març del 2015
Actualitzat a les 19:01h

El regidor Jordi Casals, amb els voluntaris de Protecció Civil. Foto: Ajuntament de Torelló


L'Ajuntament de Torelló ha posat en marxa un protocol d’emergències a l’àmbit rural. L’objectiu d’aquesta iniciativa és poder prestar un millor servei en casos d’emergències a la gent que viu en cases de pagès o en habitatges allunyats del nucli urbà.

Voluntaris de Protecció Civil han visitat un total de 53 cases dels afores i dels voltants del nucli urbà i les han documentat per actualitzar el cens de què disposava la Policia Local. Aquesta feina ha permès sistematitzar la informació d’interès sobre les cases i la gent que hi viu per tal de, en casos d’emergència, especialment climatològica, prioritzar les actuacions.

Així, es disposa d’informació de cada casa, des de la geolocalització, informació sobre com accedir-hi, infraestructures; i de la gent que hi viu, si hi ha persones amb dependència, amb diabetis, amb alguna malaltia, per tal de poder prioritzar en cas de necessitat.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Jordi Casals, ha destacat i agraït la tasca dels voluntaris de Protecció Civil en aquest projecte, que ha permès disposar d’un protocol  “que serà una eina molt útil per als serveis sanitaris, bombers, policia local i Mossos d’Esquadra en moments d’emergència”, com ara nevades, grans pluges o foc.

El document ja s‘ha presentat al Consell de Seguretat Ciutadana i Mobilitat i ara es farà arribar als diferents cossos de seguretat i d’emergències. Per tal de mantenir la informació actualitzada, els voluntaris de Protecció Civil visitaran regularment aquestes cases.