L'ANC insta a votar opcions independentistes a les eleccions municipals

Les assemblees territorials d’Osona, el Ripollès i el Lluçanès donaran suport a aquells candidats que incloguin en el seu programa electoral quatre punts que han proposat

per Redacció Osona.com , 13 de març de 2015 a les 07:04 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de març de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

L’ANC d’Osona, el Ripollès i el Lluçanès fa una crida a votar opcions independentistes el 24-M i reclama el compromís dels candidats. Foto: Adrià Costa


Quan queden poc més de dos mesos per a les eleccions municipals del 24 de maig, les assemblees territorials d’Osona, el Ripollès i el Lluçanès de l’ANC han presentat aquest dimecres una declaració que insta a votar les llistes que estan a favor de la independència. El document també fa una crida als candidats a comprometre’s amb la construcció d’un nou estat, tenint en compte que aquests comicis seran una primera volta de les plebiscitàries del 27 de setembre.


En una roda de premsa a La Central de Vic, el secretari de l’ANC d’Osona, Jordi Grau, i la coordinadora de l’ANC de Centelles, Susi Planas, acompanyats d’una vintena de membres de les assemblees territorials, han defensat que “el sentit del vot que el poble de Catalunya expressi en aquestes eleccions municipals prèvies serà de la màxima importància”.

És per aquesta raó que l’ANC recomana votar “únicament” aquelles llistes que hagin fet explícit en el seu programa electoral la seva implicació amb el procés cap a la independència i es comprometin a donar suport “a totes les accions que el Parlament que surti el 27-S decideixi adoptar per posar en marxa el procés constituent de la república catalana com a nou estat independent”.


Per aconseguir-ho, es convidarà els caps de llista a signar un compromís per incloure en el seu programa electoral i que hauran de complir si surten escollits regidors o alcaldes. En total, hi ha quatre punts:

-    Proposar en el primer ple ordinari del mandat l’adhesió o continuïtat a l’Associació de Municipis per la Independència.

-    Promoure campanyes perquè les eleccions del 27 de setembre tinguin un clar sentit plebiscitari i les guanyin forces que incloguin el full de ruta cap a la constitució d’un nou estat.

-    Assumir que, en cas que al 27-S surti una majoria independentista, es proposarà que l’ajuntament es posi a disposició del govern del país, superant, si cal, totes les traves que hi puguin posar els poders de l’estat espanyol.

-    Proposar que l’alcalde participi a l’Assemblea de Càrrecs Electes que es constituiria per donar suport al procés d’emancipació nacional. Aquesta Assemblea hauria d’assumir la governació de Catalunya si les institucions espanyoles intervinguessin o suprimissin les institucions catalanes d’autogovern.

Les candidatures que incloguin aquests punts en el seu programa electoral i es comprometin a votar-hi a favor, tot promovent també governs de majoria independentista, rebran el suport de l’ANC.

En la declaració de les assemblees d’Osona, el Ripollès i el Lluçanès, també es fa constar que l’Assemblea exclou “del tot” aquelles opcions que “malgrat que reclamen la independència per al nostre país, tenen en la base de la seva reclamació el racisme i la xenofòbia”, en clara al·lusió al partit Som Catalans.

 

Participació