La plataforma «El Lluçanès és comarca» entra amb força a la campanya pel «sí»

L'entitat es posa a disposició d’entitats i ajuntaments en el procés participatiu del 26 de juliol

Pere Pratdesaba
12 de març del 2015
Actualitzat a les 10:49h
La plataforma “El Lluçanès és comarca”, entitat activa des de fa molts anys, ha emès un comunicat on s’ha posat a disposició d'Ajuntaments, entitats i persones del Lluçanès per defensar el “sí” en el procés participatiu que se celebrarà el 26 de juliol, i on els ciutadans podran decidir si volen que el territori esdevingui una comarca.

La plataforma anuncia que participarà activament a la campanya, per tal que “el procés finalitzi amb èxit”. Al mateix temps, demana a la Generalitat i ajuntaments criteris clars de participació a la consulta.

La plataforma explica també que convidarà totes les candidatures que es presentin a les eleccions municipals del 24 de maig als diferents pobles del Lluçanès a que signin el seu compromís per la consecució de la comarca, en el mateix sentit que ja ho van fer l'any 2003, en l'anomenat "Acord d'Els Munts".

A la nota, la plataforma recorda que el Lluçanès ha seguit tots els tràmits administratius necessaris que la llei catalana marca per esdevenir comarca oficial a Catalunya, que aquesta mateixa llei no preveu que per esdevenir comarca s'hagi de realitzar cap referèndum ni consulta, i que fa més de 14 anys que la plataforma "El Lluçanès és comarca" encadena accions reivindicatives.