Tona Futur abandona l'acció política i no es presentarà a les municipals

La formació continuarà la seva activitat cultural, desvinculada però de cap formació política

per Pere Pratdesaba, 11 de març de 2015 a les 11:46 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de març de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

L'assemblea de Tona Futur, el passat dijous. Foto: Tona Futur


Després de diverses assemblees, Tona Futur (TF) ha pres la decisió de no presentar cap candidatura a les pròximes eleccions municipals del mes de maig. La formació deixa l’activitat política, però manté la seva activitat cultural, a partir de l’Associació Cultural Tona Futur. Els primers reptes d’aquesta entitat seran organitzar una festa de celebració dels 25 anys de TF i gestionar l’edició d’un llibre històric sobre la formació.


Tona Futur ha funcionat durant 25 anys i ha estat peça clau en la política tonenca, marcada pel bipartidisme CiU-TF. Durant tres legislatures ha estat a l’equip de govern i en les altres tres ha estat liderant l’oposició. Mai s’ha vinculat a cap partit polític i ha estat una formació de caràcter transversal. Ara, la dificultat per trobar un substitut a Josep Picó i per confeccionar una llista amb garanties els han impulsat a prendre aquesta decisió dràstica.

La formació, a partir d’ara, es desvincula dels seus membres que vulguin participar en altres llistes electorals, ja a títol personal. Tona Futur, però, anima a participar en les pròximes eleccions municipals.


Als comicis locals de 2011, Tona Futur va obtenir sis regidors. Tot i això, es va quedar a l'oposició, en detriment de CiU, que va treure set regidors. Cal apuntar que, en aquesta legislatura, les relacions entre els dos grans partits de Tona han estat més disteses, i fins i tot s'han aprovat els pressupostos de manera conjunta.

--------------

COMUNICAT DE TONA FUTUR
TONA FUTUR NO ES PRESENTARÀ A LES PRÒXIMES ELECCIONS MUNICIPALS


Com cada vegada que s’acosta el final de la legislatura, Tona Futur fa una reflexió que culmina en una assemblea on es decideix la conveniència o no de tornar-nos a presentar a les eleccions. En aquest cas, i donada la transcendència de la decisió presa, han estat diverses reunions assembleàries que s’han obert a persones no vinculades amb TF.

En primer lloc, en aquestes reunions es va posar en valor la trajectòria de Tona Futur al llarg dels gairebé 25 anys d’història i concretament de l’última legislatura. Tant les tres legislatures que hem estat treballant per al poble des del govern, com les tres que ho hem fet des de l’oposició, entenem que TF ha estat una peça clau en el desenvolupament de Tona i no amaguem que ens en sentim orgullosos. Han estat 25 anys en els quals hem seguit fidels al nostre compromís de treballar per al poble sense vincular-nos amb cap partit polític i evitant convertir-nos en professionals de la política. Com a exponent representatiu, hem presentat sis llistes amb quatre caps de llista diferents. Sempre hem cregut que en l’àmbit municipal és bo que els ciutadans participin activament a la política i que per assegurar la regeneració política és indispensable que les persones no es perpetuïn en els càrrecs.

En segon lloc, es va fer una anàlisi més profunda de la situació actual tant en l’àmbit municipal com a escala nacional i de la disponibilitat personal dels membres de Tona Futur. Cal destacar que TF ha estat integrada tradicionalment per persones que compaginen la política amb la participació en moltes entitats del poble.

Sempre hem entès Tona Futur com una forma més de participar. Per això, més enllà de la vinculació emocional amb les sigles, tenim clar que TF és una eina i no una fi en si mateixa. Sempre havíem dit que ni som ni funcionem com un partit polític i per tant no tenim l’obligació de fer llista electoral a qualsevol preu.

Després de 25 anys, ara ha arribat el moment de demostrar-ho: Tona Futur ha pres la decisió de no presentar llista a les pròximes eleccions municipals. Així, tot i que TF deixa l’acció política momentàniament o definitivament, també s’ha pres la decisió de mantenir en funcionament l’estructura de l’Associació Cultural Tona Futur. Els primers reptes de l’associació seran organitzar una festa de celebració dels 25 anys TF i gestionar l’edició d’un llibre històric sobre la formació.

A partir d’aquest punt, la participació, o no, en llistes electorals, de gent fins ara vinculada políticament a Tona Futur, serà a títol estrictament personal. Tona Futur, ara ja com a Associació Cultural, no participa a cap de les candidatures que es puguin presentar a les pròximes eleccions. Tot i així, seguim creient que la participació en la vida del poble és necessària i una de les formes de fer-ho (no l’única ni molt menys) és exercir el dret democràtic de vot. També creiem en la necessitat de l’alternança en el govern municipal i en la necessitat de regeneració democràtica. Per descomptat, sempre farem nostres els valors de la participació ciutadana, la transparència en la gestió, l’ecologia i la sobirania nacional.

Per tant us animem a participar en les diferents llistes que es presenten i a expressar la vostra opinió votant el propvinent 24 de maig la candidatura que cregueu que treballarà millor per Tona.

Finalment ens adrecem a tots els que heu participat de la il·lusió del projecte polític de Tona Futur al llarg de la nostra història. Tindrem ocasió de trobar-nos i parlar-ne en la festa dels 25 anys, però ja des d’ara mateix volem dir-vos a tots els que heu cregut en Tona Futur: Moltíssimes gràcies i Visca Tona.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació