El Lluçanès decidirà el 26 de juliol si vol esdevenir comarca

Els alcaldes acorden celebrar el procés participatiu en una data operativa després de les municipals | Els detalls tècnics i la pregunta es consensuaran els propers dies

Pere Pratdesaba
11 de març del 2015
Actualitzat a les 11:57h
Els alcaldes del Lluçanès, en una reunió celebrada aquest dimarts a la tarda a la seu del Consorci del Lluçanès, van acordar celebrar el 26 de juliol el procés participatiu per demanar als ciutadans si volen esdevenir una comarca. Els detalls tècnics de la consulta, que inclou aspectes tan importants com la pregunta, es decidiran en els propers dies, de manera consensuada amb el Departament de Governació. Tot apunta que seran força semblants a la consulta del Moianès, que se celebrarà el 22 de març.

Els alcaldes van descartar fa uns dies celebrar el procés participatiu el 27 de setembre, data que coincidia amb les eleccions al Parlament de Catalunya. El Departament de Governació ho va aconsellar, al·legant que la conselleria estaria bolcada amb els comicis nacionals i no podria donar tot el suport que caldria. A més, la Junta Electoral Central hagués pogut  fins i tot impugnar el procés participatiu, si hagués coincidit amb les eleccions catalanes.

A partir d’aquesta premissa, ahir a sobre la taula hi havia dues propostes: una tan bon punt s’hagessin celebrat les eleccions municipals, el 26 de juliol; i una altra després de les eleccions al Parlament, l’11 d’octubre. Finalment, s’ha decidit el 26 de juliol perquè dóna un bon marge de temps entre els dos comicis. “Ja farà dos mesos que s’han celebrat les municipals, hi haurà temps per preparar el procés i fer una bona campanya”, ha explicat aquest matí Lluís Vila, alcalde de Prats de Lluçanès i president del Consorci del Lluçanès, a Osona.com.