Torelló adjudica els horts socials de Mas Cervià

Les sol·licituds s’han de presentar abans del 20 de març

Redacció Osona.com
10 de març del 2015
Actualitzat a les 16:50h
Els horts socials de Mas Cervià de Torelló.
Els horts socials de Mas Cervià de Torelló. | Ajuntament de Torelló

L’Ajuntament de Torelló ha obert la convocatòria per a l’adjudicació de les nou parcel·les vacants dels horts socials de Mas Cervià: sis per a usuaris privats i tres més destinades a entitats.

Les persones interessades tenen temps de fer la sol·licitud fins al divendres 20 de març, a les oficines municipals (carrer Ges d’Avall, 5). Per optar a una parcel·la cal estar censat a Torelló i no disposar de cap altre terreny d’horta. D’altra banda, les persones que es trobin en situació d’atur, les que no cobren cap tipus de prestació econòmica, així com els jubilats o pensionistes, tenen major puntuació a l’hora d’optar a accedir a una de les parcel·les disponibles. Per justificar-ho, cal que a l’hora de presentar la instància de sol·licitud portin els documents necessaris per acreditar la seva situació.

Pel que fa a les entitats, cal que siguin entitats del municipi, o bé que estiguin inscrites al Registre municipal d’Entitats de l’Ajuntament de Torelló i tenir objectius didàctics o socials.

Els contractes per a l’ús de la parcel·la seran per un temps limitat d’un any, tot i que es podran renovar anualment fins a un màxim de tres anys. Els titulars podran conrear hortalisses, verdures, fruiters i flors amb finalitat d’autoconsum, ja que la venda dels productes està expressament prohibida. Al mateix temps, s’hauran de complir de manera imprescindible les bones pràctiques agrícoles, ja que està prohibit l’ús de productes fitosanitaris i adobs químics; cal prioritzar espècies d’horta i les varietats locals més adaptades al clima de la zona i no utilitzar cultius transgènics; i cal seguir els criteris de l’agricultura ecològica.
Arxivat a