Roda de Ter planeja construir un nou dipòsit d'aigua per garantir l'abastament

Inaugurada la nova oficina del Servei Municipal d’Aigües al carrer Ferran Alsina

Redacció Osona.com
09 de març del 2015
Actualitzat a les 18:26h

L'alcalde Jordi Serra va presidir la inauguració de l'oficina del Servei Municipal d'Aigües. Foto: Ajuntament de Roda de Ter


L’alcalde de Roda de Ter, Jordi Serra, va inaugurar dijous passat la nova oficina del Servei Municipal d’Aigües, acompanyat pel director de la delegació de Catalunya i Aragó d’Aqualia, Jordi Aguilera, el delegat de Barcelona i Girona, Manel Gómez, i el cap del servei, Jesús Coma, així com d'altres autoritats locals.

El nou espai, més espaiós i lluminós, es troba al carrer Ferran Alsina, 41. A la nova oficina, els ciutadans poden continuar realitzant totes les seves gestions sobre el seu contracte de l’aigua. L’horari d’atenció al públic és dilluns, dimecres i divendres de 9 a 13 h i dimecres tarda de 16 a 18 h.

Jesús Coma va explicar que aquest era un dels compromisos adquirits per Aqualia en aconseguir l’adjudicació del servei, ara fa poc més d’un any. El representant també va dir que durant aquest temps s’ha elaborat el Pla Director de l’Abastament d’Aigua, que radiografia la situació actual del servei en tots els aspecte (instal·lacions, xarxa, usuaris...) i planifica el futur de l’abastament d’aigua al municipi a partir d’una sèrie de millores proposades.

Dins de les millores proposades en el document es contempla la construcció d’un nou dipòsit per garantir l’abastament futur a tota la població, un sistema de telecontrol de l’aigua que se subministra a la població, la renovació de xarxa i la substitució de les canonades de fibrociment, la nova sectorització de la xarxa general per tal de tenir un control de les fuites d’aigua i la construcció d'una planta de tractament d’aigua (ETAP) per aprofitar més els recursos propis, és a dir, els pous del municipi.

En aquests moments, Aqualia i l’Ajuntament de Roda de Ter estan estudiant les actuacions a desenvolupar del Pla Director per tal d’assegurar el millor servei a la població i poder disposar d'aigua en la quantitat i la qualitat apropiades.

A dia d’avui Aqualia ha dut a terme tota una sèrie d’obres de nova canalització de la xarxa d’aigua potable, i ha realitzat millores en els sistemes de recloració i en les instal·lacions dels dipòsits de Coll de Roda.
Arxivat a