Anna Erra serà la cap de llista de Convergència i Unió a Vic

L'alcaldable i l'altre candidat, Josep Arimany, asseguren que la decisió s'ha pres des de Vic

Anna Erra i Josep Arimany a la roda de premsa
Anna Erra i Josep Arimany a la roda de premsa | Jose M. Gutiérrez
Pere Pratdesaba
05 de març del 2015
Actualitzat el 07 de març a les 9:33h

Anna Erra i Josep Arimany a la roda de premsa. Foto: José M. Gutiérrez


 
Convergència i Unió ja té cap de llista a Vic: serà Anna Erra. La decisió s'ha pres aquesta tarda en una reunió a Barcelona a la que hi han assistit els dos candidats, Anna Erra i Josep Arimany, i els màxims representants de les respectives executives locals i nacionals, Ramon Espadaler i Maria Carme Bover, per part d'UDC, i Lluís Corominas, Josep Rull i Lluís Corominas (president CDC Vic), per part de CDC. El detalls de l'elecció s’han explicat aquesta tarda, en una roda de premsa a la seu de CDC a Vic, que ha anat a càrrec d’Erra i Arimany.

Tots dos han insistit que la decisió s’havia pres des de Vic, sense la intromissió de les direccions del partit a Barcelona i en un clima de “consens”, que ha facilitat arribar a un acord que els permetrà “treballar junts per a la ciutat”, tal com ha assegurat Erra. Tot apunta que Arimany anirà de número 2 a la llista, malgrat que encara no està decidit.  Arimany, però, ha reconegut que tindrà un “paper protagonista” a la candidatura.

 

Anna Erra i Josep Arimany a la roda de premsa. Foto: J.M. Gutiérrez

D’aquesta manera, es dóna per acabat en una harmonia aparent un procés que s’ha allargat molts mesos i que fins i tot amenaçava en trencar la federació a la ciutat de Vic. Finalment, tal com demanava CDC de Vic, el partit passa per sobre dels acords nacionals en el marc de la federació, en què es contemplava que l’alcaldable de Vic havia de ser d’UDC. Erra ha assegurat que no hi havia hagut cap intercanvi d’alcaldies a nivell nacional ni cap altre pacte semblant, que tot s’havia cuinat a Vic. “Quan ens han deixat les mans lliures ha estat fàcil arribar a un consens, carregat de generositat política”, ha afegit Arimany.

Si no s’hagués arribat en aquest final, la secció local de CDC havia previst un pla B: es faria una llista a part, amb Anna Erra al capdavant, sota el nom de Convergència.cat o Convergència Municipalista de Catalunya. Una opció que suposava abandonar una marca guanyadora com CiU i que no acabava d’agradar massa ni a la direcció nacional ni a la secció local, però que tenien decidit portar a terme, si s’esqueia, fins a les últimes conseqüències.

 
La sang, però, no ha arribat al riu i no hi ha hagut trencadissa. A la roda de premsa, els dos fins ara candidats han argumentat que s’havia arribat a un consens gràcies al diàleg. El que sí han explicat és que la decisió s’ha pres després de fer unes entrevistes, uns sondejos a la població i “la cessió de totes les parts” durant els últims dies, segons Arimany. A preguntes dels periodistes, però, no han volgut entrar a fons en els detalls de l’acord, ni molt menys en les concessions que han hagut de fer els dos partits.

Arimany, que ha estat el primer en prendre la paraula, ha anunciat ell mateix que la candidata era Erra i li ha ofert tot el seu “ajut i col·laboració”. “Farem un tàndem potent, amb un bon equip, amb els quals Erra té moltes possibilitats de guanyar les eleccions”, ha reblat Arimany, que considera que avui mateix s’ha iniciat la campanya.

Erra, per la seva banda, ha dit que entoma el repte amb “molta força, molta il·lusió i molt ben acompanyada”. La ja alcaldable de CiU ha assegurat que era “molt fàcil” treballar amb Arimany.

Anna Erra i Josep Arimany, a la roda de premsa Foto: J.M. Gutiérrez