Manlleu tallarà dissabte la circulació del pont de Can Molas

La mesura obligarà a modificar tot el trànsit

Redacció Osona.com
05 de març del 2015
Actualitzat a les 11:44h

Mapa de les restriccions de trànsit, aquest dissabte 7 de març Foto: Ajuntament de Manlleu


La circulació del pont de Can Molas de Manlleu, la principal entrada a la ciutat pel sud, quedarà tallada aquest dissabte, 7 de març, de les 8 del matí a les 9 del vespre, a causa de l’asfaltat de les diferents capes de la calçada de la cruïlla. Degut a la modificació de les rasants i a l’ús de gran maquinària, aquests treballs són complicats amb el pas de vehicles.

Les obres de construcció de la rotonda del pont de Can Molas van començar a mitjans de novembre, i la previsió era que duressin tres mesos. La nova edificació se situa entre el creuament del passeig Sant Joan amb passeig del Ter i el carrer del Pont. L'import de l'obra ascendeix a 181.833 euros i està finançada en la seva totalitat per la Diputació de Barcelona. La funció d’aquesta actuació és la de millorar la cruïlla en un espai força reduït, amb un gran volum de trànsit, uns 21.000 cotxes/dia, i manca d’ordenació de prioritats en els 13 girs possibles.

Afectacions del trànsit, dissabte 7 de març de 8 a 21h
(Sempre que les condicions meteorològiques ens ho permetin)

-       Es prohibirà el pas d’autocars i camions de més de 3,5 tones pel pont de Can Molas (aquesta restricció es mantindrà tot el cap de setmana).

-       Pel passeig de Sant Joan i pont de Can Molas, només es permetrà el pas de turismes en direcció Torelló, tot i que quedarà afectat per talls puntuals. Per tant, per anar direcció a Vic caldrà passar per la carretera. de Roda de Ter o la de La Gleva.

-       La circulació del passeig de Sant Joan des del carrer de la Font direcció al pont de Can Molas quedarà tallat al trànsit (només accés per als veïns).

-       El tram del passeig del Ter entre el pont de Can Molas i el carrer Sant Ferran quedarà totalment tallat al pas de vehicles.

-       S’inverteix provisionalment el sentit del carrer Enric Delaris entre el passeig del Ter i el carrer Sant Jaume, serà direcció nord i permetrà donar sortida als vehicles d’aquesta zona: passeig del Ter, Sant Ferran, Enric Delaris i camp de futbol.

Afectacions del trànsit, diumenge 8 de març

-       Es manté la prohibició del pas d’autocars i camions de més de 3,5 tones pel pont de Can Molas.

-       Es realitzarà la senyalització horitzontal definitiva de tot l’àmbit amb pas alternatiu puntual.

Circulació a partir de dilluns, 9 de març

-      Passeig del Ter, direcció camp de futbol: vial de dos sentits, d’entrada i sortida com abans de les obres per a la realització de la rotonda (tot i que mentre duren les obres del canal només serà per accedir al carrer sant Ferran).

-      Passeig del Ter, direcció Museu del Ter: es podrà girar al passeig de Sant Joan, Ca l’Areñas, per agafar el tram del passeig del Ter que passa pel costat del canal i que permet accedir a la zona del Museu del Ter. Per tant, aquest vial canvia el seu sentit de circulació actual, passant a ser d’un sol sentit de circulació d’entrada.

Altres aspectes a destacar

La desviació del trànsit per darrera de Ca l’Areñas es realitza per temes de seguretat, doncs el tram que s’utilitzava ara i que s’agafava just passat el pont de Can Molas a la dreta s’ubica sobre una zona de galeries i ramals del canal industrial buits, motiu pel qual no se’n podia garantir la seva estabilitat estructural.

L’interior de la rotonda s’acabarà amb peces de cautxú (utilitzat per aquest tipus de rotondes), el proper dilluns, que es quan s’instal·laran aquestes peces centrals. La rotonda del pont de Can Molas preveu que al pas de vehicles llargs, busos, semi-remolcs i camions, s’envaeixi la illeta central.

En junta de govern del passat dimarts dia 17 de febrer es va acordar demanar tant a la Diputació de Barcelona com a la Generalitat de Catalunya prohibir el pas de vehicles de més de 40 tones, que es desviarien per l’entrada de la Miranda – Torelló.
Arxivat a