«Hola, bona tarda, vostè qui vol per alcalde: Erra o Arimany?»

Una enquesta telefònica sondeja els vigatans sobre les seves preferències electorals a les municipals, mentre CiU decideix qui ha de ser l'alcaldable

Redacció
02 de març del 2015
Actualitzat a les 19:07h
Molts vigatans estan responent aquests dies una enquesta telefònica sobre les properes eleccions que conté, entre d'altres, la pregunta de si preferirien Anna Erra o Josep Arimany com a alcaldes de Vic. I també de si preferirien que el cap de llista de CiU fos de CDC o d'UDC. No se sap qui l'ha encarregat però la hipòtesi més versemblant és que procedeixi de Convergència i Unió des de Barcelona.

Com se sap, els dos partits de la federació han decidit concórrer junts als comicis a Vic, i aquesta setmana estan deliberant i negociant per decidir qui ocuparà el primer lloc de la llista. L'enquesta seria un instrument, no determinant, però sí d'un cert pes per prendre una opció o una altra: Anna Erra, de CDC, o Josep Arimany, d'UDC. Aquestes són -resumides- les preguntes que formen l'enquesta:

- Vol respondre l'enquesta en català o en castellà?
- Vostè està empadronat a Vic?
- Quina edat i sexe?
- Com creu que ha evolucionat la ciutat de Vic en els darrers quatre anys? Ha millorat molt? Ha millorat? Ha empitjorat? Ha empitjorat molt?
- Com valora la tasca del govern municipal en els darrers quatre anys, puntuant-la de 0 a 10?
- Com valora l'acció dels partits polítics aquesta legislatura, de 0 a 10?
- Quines persones coneix d'aquest llistat i quina puntuació concedeix a cadascuna: Anna Erra, Joan Carles Fuentes, Josep Arimany, Benjamí Dòniga, Josep Anglada, Joan Ballana, Arnau Martí, Joan Coma i Iban Lapeira.
- Qui preferiria que fos alcalde després de les eleccions municipals?
- Independentment de la persona, de quin partit preferiria que fos l'alcalde de Vic?
.- D'aquests candidats, quin preferiria que encapçalés la llista de Convergència i Unió a les properes eleccions: Anna Erra o Josep Arimany?
- Pensant en partits, quin preferiria que encapçalés la llista de CiU? Un candidat d'Unió o un de Convergència?
- A qui va votar a les eleccions municipals de Vic? I a les eleccions autonòmiques de 2012?
- Si demà se celebressin eleccions municipals a Vic, a quin partit votaria?
- D'aquests aspectes, quin creu que vostè tindria més en compte a l'hora de decidir el seu vot? Vostè creu que votaria a aquell que treballi per: 1) Per la independència de Catalunya. 2) Pel bon funcionament dels equipaments i serveis de la ciutat. 3) Per la regeneració democràtica i les noves formes de fer política. 4) Per la promoció de polítiques de benestar. 5) Per la promoció de la imatge de Vic. 6) Per l'impuls de la recuperació econòmica. 7) Per la confiança en el candidat. 8) Per l'ordre i la seguretat.
- Creu que l'Ajuntament de Vic ha de donar suport a la independència de Catalunya?
- Si demà se celebressin eleccions autonòmiques a la Generalitat, a quin partit creu que votaria?
- En quina de les situacions laborals es troba vostè?: treballador per compte pròpia, per compte d'altri o aturat?
- En quin barri o zona de Vic viu vostè?
 
Arxivat a