Lluís Casellas, número 1 de Via Vic, una nova candidatura independent i vigatana

Mari Moyano, Rosa M. Varela i Jaume Miquel March l’acompanyaran a una llista de la que s’han despenjat personatges rellevants, com Joan López, Xavier Farrés i Imma Bellafont

Redacció Osona.com
02 de març del 2015
Actualitzat a les 12:39h
Lluís Casellas (exregidor d’ERC) serà el cap de llista d’una nova candidatura d’independents a les eleccions municipals de Vic, que s’anomenarà Via Vic. A la llista, entre d’altres, l’acompanyaran Mari Moyano, actual regidora del PSC a l’Ajuntament de Vic; Rosa M. Varela, advocada i exdegana del Col·legi d’Advocats de Vic; i el professor de la Universitat de Vic Jaume Miquel March.

Els impulsors, en una trobada amb la premsa, han desgranat quins seran els seus eixos a la campanya electoral: vigatanisme, independentisme, promoció de la participació de les entitats i consens com a via per prendre decisions. La candidatura s’ha posicionat en relació a alguns dels punts calents del darrer tram de la legislatura: defensarà l’actual model de gestió de l’Atlàntida, amb una fundació, i demana més consens en la polèmica restricció de trànsit a l’Eixample Morató. Un dels punts claus del programa tindrà com a objectiu portar indústries de valor afegit a la ciutat.

Via Vic no descarta pactes postelectorals amb altres formacions polítiques. La seva intenció és entrar a l’equip de govern.

La confecció de la candidatura ha estat convulsa, i al llarg del seu procés se n’han anat despenjat persones rellevants de la política vigatans, com Joan López (regidor d’ERC), Xavier Farrés (independent, ex-UDC), o Imma Bellafont, Eva Solé i Josep Ramon Soldevila (Reagrupament), que havien participat a les primeres reunions. També s’havien mantingut contactes amb el MES, la formació independentista sorgida del PSC, amb qui no es va arribar a cap acord. Segons Casellas, el motiu de les desercions és que els partits volien tenir representació a la llista com a partits, i no a títol personal, com ha acabat succeïnt.
Arxivat a