Arisa renova l'equip per continuar governant Centelles després de 20 anys

El dirigent del PSC presenta públicament la seva candidatura a les eleccions de maig | En quatre de les cinc legislatures ha obtingut unes majories absolutes molt àmplies

Toni Carrasco
02 de març del 2015
Actualitzat el 05 de març a la 13:09h
Miquel Arisa presentant la seva candidatura.
Miquel Arisa presentant la seva candidatura. | Toni Carrasco

Miquel Arisa presentant la seva candidatura. Foto: Toni Carrasco


Unes setanta persones van assistir aquest diumenge a la presentació de la candidatura de Miquel Arisa a l'alcaldia de Centelles, per a les eleccions del proper 24 de maig i com a número 1 de la llista del PSC. Arisa va mostrar il·lusió, ganes i un equip renovat, amb el qual espera tornar a guanyar desprès de governar al municipi 20 anys, des del 1995, de forma ininterrompuda. Els noms i les posicions de la llista que acompanyarà el socialista encara no s’han fet públics, tot i que a l’acte ja es van deixar veure algunes incorporacions.

A la presentació, hi van assistir els seus vuit regidors actuals, excepte Miquel Garcés. Entre els nous fitxatges, cares molt joves, entre les quals Isabel Roma, Núria Solà, Cristina Ciudad i Xevi Serra. Aquest darrer, de 42 anys, va portar el fil conductor de l'acte i va ser el primer en intervenir, tot recordant que feia 22 anys que va col·laborar en la posada en marxa de les activitats per a joves des del PIPA, una entitat “que encara existeix".

També va intervenir l'actual regidora de Cultura, Anna Chaves, que va emfatitzar la implicació d’Arisa com a alcalde: “Està al servei del poble les 24 hores del dia i fins i tot més d'una vegada m'ha trucat a les quatre de la matinada per anar a treure neu”. I va afegir: “El vaig conèixer fa 20 anys a l'Ajuntament de Granollers i des de sempre hem tingut una bona amistat".

Per  la seva part, Arisa va centrar el seu discurs en la necessitat d'ajudar les persones que ho passen malament i que no poden cobrir les seves necessitats bàsiques. També va destacar, com a projecte que s’ha posat en marxa en aquesta legislatura, la instal·lació de la fibra òptica que “permet a Centelles tenir empreses punteres com Servicomput”.

Mitja vida a l'Ajuntament

Arisa porta cinc legislatures com a alcalde de Centelles, des del 1995. Als passats comicis, el PSC en aquesta població va arrasar i va obtenir nou dels 13 regidors del consistori.

Arisa té 63 anys, és diplomat en Sociologia i ha estat vinculat a diverses entitats socials, polítiques i culturals d’àmbit local i nacional, com Els Joglars, Òmnium Cultural, el sindicat UGT o el PSC Osona, del qual en va ser secretari general. També va ser president del Consell Comarcal d’Osona en la legislatura 2007-2011, i actualment n’és el vicepresident tercer, després del pacte entre CiU, ERC i PSC.

L’actual alcalde s’ha passat més de mitja vida a l’Ajuntament de Centelles. Després de 12 anys a l’oposició, el 1995 accedia al càrrec gràcies al suport, entre altres, dels dos regidors del PP. Després de quatre anys al govern, però, a partir de les següents eleccions, el PSC i Miquel Arisa van anar aconseguint unes majories absolutes cada vegada més còmodes: nou regidors de 13 els anys 1999, 2003 i 2011, i 10 el 2007.

La darrera etapa de la legislatura s'ha vist esquitxada per la seva imputació en el cas del cobrament de dietes a la Federació de Municipis de Catalunya (FMC).
Arxivat a