El CP Vic guanya la seva quarta Copa del Rei en imposar-se al Barça

Els vigatans derroten al FC Barcelona per 2-1, en una vibrant final | Titi Roca recull el trofeu amb una estelada penjada a l’esquena

Redacció Osona.com
02 de març del 2015
Actualitzat a la 13:43h
L'equip del CP Vic, celebrant el títol amb l'afició
L'equip del CP Vic, celebrant el títol amb l'afició | Guillem Ramos-Salvat

El CP Vic va conquerir aquest diumenge a la tarda a Blanes la seva quarta Copa del Rei, després d’imposar-se per 2-1 al FC Barcelona. Els vigatans ja havien aconseguit aquest títol els anys 1999, 2009 i 2010. Una de les imatges del partit va ser la del capità del Vic, Titi Roca, reconegut independentista, recollint el trofeu amb una estelada penjada a l'esquena. L'equip farà una rua pels principals carrers de Vic, aquest dimarts a partir de les set de la tarda, per celebrar la victòria.

El conjunt de Ferran Pujalte va recórrer el mateix camí que en el 2009, quan va guanyar la Copa del Rei a A Corunya: va eliminar primer el vigent campió, als quarts de final (llavors el Noia, el dijous passat, al Vendrell, 8-1), a semifinals va derrotar el Liceu (2-1) i a la final, el Barça. El CP Vic va basar la seva victòria en la solidesa defensiva i en l’efectivitat de cara a porta en les jugades a pilota parada. Carles Grau, porter de l’equip campió, es va emportar el premi a MVP de la final.

Una jugada del partit CP Vic-FC Barcelona. Foto: Guillem Ramos-Salvat

El Vic va sortir com una exhalació, que va obligar el porter del Barça, Sergi Fernández, a mostrar la seva millor versió. Passats uns 10 minuts de l’empenta inicial, els vigatans van patir una petita baixada física, que el rival va aprofitar per atacar. Però davant tenien Carles Grau, que va fer tres grans aturades consecutives. Amb les rotacions, el Vic va recuperar el to i la intensitat. Just abans del descans, els vigatans van gaudir de la primera falta directa per acumulació, que va aprofitar l’especialista Ferran Font, arribant així al descans amb un ajustat 1-0.

El Vic va tornar a agafar desprevingut el FC Barcelona en l’inici de la segona part i David Torres, sortint del darrera de la porteria, va anotar el 2-0 que, vista la dinàmica del partit, ja semblava insuperable. El jugador del Barça Panadero, però, va reduir distàncies tres minuts després, en caçar una pilota morta a dins de l’àrea.

Titi Roca, rebent la Copa del Rei amb una estelada. Foto: Guillem Ramos-Salvat

Un dels moments claus de la segona meitat va ser una falta directa que va aturar Grau, a només 10 minuts del final del partit. Preciosos moments d’hoquei, en el tram final del matx, amb els dos equips oferint la seva millor versió.

El CP Voltregà també va participar en la Copa del Rei a Blanes, però va quedar eliminat a semifinals davant del Barça, per 2-1. Abans, a quarts de final, els voltreganesos es van desempallegar del Reus Deportiu per 4-2.

FITXA TÈCNICA DE LA FINAL

CLUB PATÍ VIC: Carles Grau / Mia Ordeig / Romà Bancells / Titi Roca / Cristian Rodríguez / equip inicial; Jordi Burgaya / David Torres / Ferran Font /
F.C. Barcelona: Sergi Fernández / Matias Pascual / Marc Gual / Sergi Panadero / Pablo Alvarez / equip inicial; Reinaldo García / Xavier Barroso / Raül Marín /

Gols: Ferran Font, minut 24:24 : 1- 0 / David Torres, minut 27:14 : 2- 0 / Sergi Panadero, minut 31:05 : 2- 1 /

Arbitres: G. Sandoval i I. Sanz (T. Mad.) .