Les petites entitats no hauran de presentar l'impost de societats

Els ingressos totals de cada any hauran de ser inferiors als 50.000 euros, rectifica el govern espanyol | La reforma inicial havia aixecat moltes crítiques

Redacció Osona.com
27 de febrer del 2015
Actualitzat el 01 de març a les 11:31h
El Ministeri d'Hisenda ha anunciat que ben aviat s'aprovarà una disposició normativa que permetrà a les petites entitats quedar exemptes de presentar l'impost de societats, la reforma del qual va entrar en vigor l'1 de gener de 2015. La mesura beneficiarà nombrosos col·lectius, entre els quals associacions de tot tipus.

Les entitats que vulguin adherir-se a aquesta exempció hauran de complir tres requisits: que els seus ingressos totals anuals siguin inferiors als 50.000 euros, que els ingressos per les seves rendes no exemptes (activitats econòmiques, lloguers...) siguin inferiors a 2.000 euros i que tots ells tinguin retenció.

La reforma inicial de l'impost de societats, sense aquesta exempció, havia estat molt criticada per les petites entitats. A partir d'aquest any, totes haurien hagut de portar una comptabilitat de partida doble per poder identificar adequadament els ingressos i despeses, malgrat que moltes no tenen recursos suficients per poder-ho fer i que la majoria no hauria hagut de pagar l'impost. Ara, amb aquesta nova disposició, es corregeix aquesta disfunció.

En aquesta línia s'ha expresat el Ministeri d'Hisenda, en una nota de premsa, on afirma que aquesta mesura "beneficiarà a múltiples col·lectius, entre ells, associacions de veïns i altres ens de caràcter municipal, que compten amb recursos personals i materials limitats per atendre les exigències formals tributàries". 
 

OPINIÓ. "Les petites entitats i l'impost de societats", de Josep Lluís Cleries, portaveu de CiU al Senat