L’Ajuntament de Vic va efectiva la compra de l'Espai ETC per 1,08 MEUR

L’alcalde defensat que l’equipament té una clara funció “social i cultural” per a tota la ciutat

Josep M. Vila d'Abadal, lliurant el taló amb la primera quota del pagament
Josep M. Vila d'Abadal, lliurant el taló amb la primera quota del pagament | Adrià Costa
Redacció Osona.com
28 de febrer del 2015
Actualitzat el 05 de març a la 13:15h

Josep Maria Vila d'Abadal i el director adjunt de CaixaBank, Jaume Giró formalitzant la compra de l'Espai ETC per part de l'Ajuntament de Vic. Foto: Adrià Costa


L’Ajuntament de Vic ha fet efectiva la compra de l’Espai ETC, tal com es va aprovar en el ple municipal del mes de novembre, a l’entitat bancària CaixaBank, propietària fins ara de l’immoble. La signatura oficial de la venda ha tingut lloc aquest divendres al matí, en un acte al mateix Ajuntament, amb l’alcalde Josep M. Vila d’Abadal, i el director general adjunt de CaixaBanc, Jaume Giró.

L’acord estableix la compra de l’immoble per un total de 1.080.000 euros, que es pagarà amb 10 quotes anuals de 108.000 euros. La primera quota ja s’ha fet efectiva a l’acte d’aquest divendres.

L’Espai ETC es va inaugurar a finals de l’any 2012. A banda de ser la seu permanent de CineClub Vic, entitat que hi fa la seva programació habitual, també dóna la possibilitat a grups de teatre que hi actuen o assagen regularment. A part, l’equipament ha acollit tot tipus de propostes culturals durant aquest període, com conferències o trobades.

Durant la signatura de compra, Vila d’Abadal ha explicat que “l’immoble mantindrà la seva funció social i cultural”, i “es fa una compra d’un equipament estratègic i molt important per a la ciutat”. L’alcalde també ha volgut agrair la bona predisposició de CaixaBank amb aquesta i altres accions que està portant a terme a la ciutat.
 
Per la seva banda, Giró ha afirmat que són “conscients que cal fer una funció social i pròxima al territori”. El directiu de l'entitat bancària també ha expressat que la venda s’ha arribat a materialitzar gràcies al “caràcter incisiu de l’alcalde”, tot i que aquesta no era "la política de l’organització”.
Arxivat a