Un centenar d'estudiants protesta a Vic contra el decret estatal que retalla els graus

Convocada una jornada de vaga arreu del país

La protesta dels estudiants, al carrer Verdaguer de Vic
La protesta dels estudiants, al carrer Verdaguer de Vic | Adrià Costa
Redacció Osona.com
26 de febrer del 2015
Actualitzat a les 16:47h

La manifestació d'estudiants al carrer Verdaguer. Foto: Adrià Costa


El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), amb el suport d'altres associacions estudiantils, ha cridat aquest dijous a fer vaga als estudiants de les universitats de les comunitats de parla catalana. El motiu d'aquesta aturada és la protesta contra un decret del ministre Wert i que s'ha popularitzat com el "3 + 2". La decisió del govern espanyol no és més que una interpretació del Pla Bolonya que es fonamenta en la reducció de la durada dels graus (carreres universitàries) a tres anys i en l'augment del temps dels màsters a dos. L'objectiu de l'executiu espanyol és el d'igualar-se amb la resta de països europeus en aquest àmbit.

La d'aquest dijous serà la segona jornada de vaga després que el Sindicat d'Estudiantes (ES) convoqués una parada també aquest dimecres a tot l'Estat espanyol, que a Catalunya "no ha tingut afectació acadèmica", segons el Govern, a excepció d'un grup d'estudiants que ha "ocupat" el rectorat de la Universitat de Barcelona (UB).

Segons la portaveu nacional del SEPC, Mercè Amich, la convocatòria busca forçar "posicionaments i compromisos" dels rectors i del Govern per garantir la moratòria a 2018 i no aplicar el decret si no s'acompanya de màsters amb preu públic i beques suficients.

La vaga ha inclòs convocatòries de protesta arreu del país. A Vic, un centenar d’estudiants s’ha manifestat pels carrers més cèntrics. Els alumnes, amb moltes banderes estelades i pancartes, han sortit de la plaça de l’Estudiant, on s'ha llegit un manifest, s’han dirigit a la plaça Major i han enfilat fins a la universitat, a través del carrer Verdaguer.
 

Per què protesten els estudiants?

Més informació de la vaga d'estudiants

Arxivat a