Mor Santi Cucurella als 61 anys

Professor, editor i impulsor de la Fundació Universitària Martí l’Humà de la Garriga

E.P.
26 de febrer del 2015
Actualitzat a les 12:10h
El llibre, que s'ha presentat aquest dijous a Vic, és un recull d'articles d'Artur Mas, Jordi Turull i Josep Vila d'Abadal, entre altres.
El llibre, que s'ha presentat aquest dijous a Vic, és un recull d'articles d'Artur Mas, Jordi Turull i Josep Vila d'Abadal, entre altres. | Adrià Costa

Santi Cucurella, en la presentació d'un llibre a Vic, juntament amb Josep Vila d'Abadal. Foto: Adrià Costa

El professor i historiador Santi Cucurella, exdirector i impulsor de la Fundació Universitaria Martí l’Humà (FUMH), ha mort aquest dimecres als 61 anys d'edat a causa d’una malaltia que li va ser detectada fa un any. Cucurella va néixer a Barcelona l’any 1954 i estava llicenciat en Filosofia i Lletres i en Didàctica de les Ciències Socials.

Entre moltes altres coses, Cucurella va ser professor i també director de l’institut Blancafort de la Garriga, membre fundador i president de Contrapunt (Associació UNESCO de la Garriga) entre el 1986 i 2000, i membre, també, de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC). També va mantenir vincles amb osona, en tant que col·laborador d'El 9 Nou i del setmanari vigatà La Marxa de Catalunya entre 1989 i 1995. També havia publicat llibres relacionats amb la comarca a través de la seva editorial.

Ideòleg i impulsor de la Fundació Martí l'Humà

Una de les seves darreres ocupacions, que va emprendre amb la il·lusió, l'empenta i la rigorositat que tant el caracteritzaven, va ser l'impuls a la Fundació Martí l'Humà, creada l’any 2002 a la Garriga. Sota el seu mestratge i direcció, la FUMH va néixer, va créixer i s'ha consolidat com un espai referencial al Vallès.

A banda de la seva activitat acadèmica i social, Cucurella és també escriptor, especialment de llibres d'assaig, tot i que també de novel·les, de dietaris i material d’educació ciutadana en suport multimèdia. Els seus articles han aparegut en diferents diaris i revistes.

La cerimònia de comiat a Santiago Cucurella es fa aquest dijous a les 5 de la tarda al tanatori de Granollers.