Un estudiant de Tona puja al tren Imagine Express de Xavier Verdaguer

Marc Aleix és un dels pocs escollits per participar en aquesta gran experiència creativa

Redacció Osona.com
26 de febrer del 2015
Actualitzat a les 18:05h
Marc Aleix Hueso, un tonenc de 17 anys i estudiant del grau de Comerç a l'Institut de Vic, pujarà aquest divendres al tren Imagine Express 2015, una hackaton (trobada de programadors per a la desenvolupament conjunt d’aplicacions) que organitza Imagine Creativity Center, de l'emprenedor vigatà Xavier Verdaguer.

En aquesta edició, la proposta ha rebut més de 2.000 sol·licituds de participants d'arreu del món que volien viure l'experiència d'aconseguir generar les millors aplicacions de mòbil per resoldre els reptes que s'han presentat en aquesta edició d'Imagine Express.

Hueso, amb 17 anys, és el participant més jove que ha tingut mai Imagine Express. La selecció de la candidatura de l'osonenc es va fer en el marc d'un acte organitzat pel Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura el mes d'octubre al Teatre Cirviuànum de Torelló. En aquella ocasió, l'emprenedor en sèrie vigatà afincat a Sillicon Valley Xavier Verdaguer es va comprometre a escollir, entre els 460 estudiants osonencs de secundària presents a l'acte, un candidat per pujar al tren.

Durant els 5.000 minuts que durarà el viatge i per un recorregut entre Barcelona, París i Londres, Hueso tindrà el repte de tornar amb una aplicació de mòbil per visualitzar una producció musical i cinematogràfica realitzada en mòbil durant el viatge pel director de cinema David Victori.

Un total de 36 participants de tres perfils diferents (creatiu, desenvolupador d'aplicacions per a mòbil i business) pujaran aquest divendres al tren que sortirà de Barcelona, passarà per París durant dissabte i farà una parada a Londres. on es faran les primeres presentacions dels projectes al London Eye davant d'inversors internacionals. Els participants tornaran a Barcelona el dilluns 1 de març, per presentar els seus projectes al Mobile World Congress de Barcelona, marc en el qual s’organitza aquesta competició.

A més de Marc Aleix , Imagine Express 2015 compta amb altres osonencs que hi pujaran. A banda de l'impulsor de la iniciativa, Xavier Verdaguer, també hi participaran els vigatans Valentí Freixenet (com a membre del personal que guiarà els participants en el desenvolupament de les app) i la periodista Eva Torrents (amb el repte de publicar una segona fase del llibre que va escriure l'any passat al tren en 6.000 minuts i que aquest any inclou el repte de treballar amb so i imatges).
Arxivat a