El Govern modifica els termes municipals de les Masies de Roda i de Tavèrnoles

L'alteració, sol·licitada pels respectius ajuntaments, afecta el paratge dels Plans de Can Riera

Redacció Osona.com
25 de febrer del 2015
Actualitzat el 01 de març a les 8:33h
El Consell Executiu del Govern de la Generalitat ha aprovat aquest dimarts un decret a través del qual s’alteren els termes municipals de les Masies de Roda i de Tavèrnoles, en l’àmbit corresponent al paratge dels Plans de Can Riera. D’aquesta manera es dóna resposta a la voluntat dels ajuntaments d’ajustar els seus termes a la realitat urbanística municipal del moment.
 
Els dies 29 d’abril i 27 de maig de 2013, els ajuntaments de les Masies de Roda i de Tavèrnoles van acordar, respectivament, iniciar un expedient d’alteració dels seus termes municipals. Consistia a segregar 26.878 m2 del municipi de les Masies de Roda per agregar-los a Tavèrnoles i 10.576 m2 del municipi de Tavèrnoles per agregar-los a les Masies de Roda.
 
El Govern ha aprovat aquesta modificació d’acord amb els informes favorables de la Direcció General d’Administració Local, de la Comissió de Delimitació Territorial i amb el dictamen també favorable de la Comissió Jurídica Assessora. Així mateix, s’han tingut en compte consideracions d’ordre geogràfic, demogràfic, econòmic o administratiu que fan necessari o aconsellable l’alteració dels termes, així com els acords favorables adoptats pels dos consistoris.
 
La modificació del límit territorial no suposa cap canvi en la titularitat dels béns, drets, accions, usos públics i aprofitaments, ni tampoc de les obligacions, deutes i càrregues, ni del personal, dels ajuntaments afectats.
 
El Departament de Governació i Relacions Institucionals efectuarà la fitació dels termes municipals. Cadascun dels ajuntaments afectats lliurarà a l’altre, mitjançant còpia autenticada, els expedients en tràmit que facin referència exclusiva a la zona objecte de l’alteració.