Elena Crespi explica en un llibre com parlar de sexe amb els fills

La psicòloga publica la seva primera obra, adreçada a pares i mares

Elena Crespi, en una imatge d'arxiu.
Elena Crespi, en una imatge d'arxiu. | Adrià Costa
Redacció Osona.com
24 de febrer del 2015
Actualitzat el 25 de febrer a les 10:03h

Elena Crespi, en una imatge d'arxiu. Foto: Adrià Costa


La psicòloga Elena Crespi, col·laboradora habitual de la secció d’Opinió d’Osona.com, ha publicat el seu primer llibre, que sortirà a la venda el proper 2 de març. L’obra ha estat editada per Eumo Editorial i porta per títol “Parlem de sexe a casa: guia per a una bona educació sexual i afectiva”. La presentació a Vic es farà el 26 de març a les 19 h a l'Abacus.

“La idea del llibre és crear una guia per a mares i pares que tenen fills de totes les edats, des de l'infantesa a l'adolescència”, explica l’autora. “Està centrat en l'educació afectiva i sexual i ho treballem a través de diferents situacions quotidianes que la majoria de pares i mares es troben amb els seus fills quan parlem de sexualitat”, afegeix.

 

Portada del llibre.

El llibre es divideix en grans blocs:

- Com funciona l'educació afectiva i sexual: quatre orientacions prèvies que cal tenir en compte abans de concretar per edats.

- Infantesa: des d'on s’aborden les situacions més típiques que ens trobem amb la canalla i on es donen una sèrie de recomanacions per fer una bona educació afectiva i sexual (per exemple, respondre a "d’on vénen els nens", què fer si els nens juguen a "metges i infermeres", etc...).

- Adolescència: on també es parla de diferents situacions que els pares i mares han explicat i s’intenta orientar-los (per exemple: quan el fill o filla comença a tenir els seus primers contactes sexuals compartits, si cal regalar o no preservatius, etc...).

- Situacions que no es donen tan habitualment, però que, encara que no siguin tan habituals com les anteriors, mereixen especial atenció (per exemple: quan la parella d'un fill és d'una altra cultura, quan hi ha un embaràs no desitjat o si hem de parlar d'orientació sexual...).

- Tancament amb algun aspecte important que cal tenir en compte un cop s’ha fet la lectura del llibre vinculat a la sexualitat en general.

La autora

Elena Crespi és psicòloga, directora d’InterPersonal-Vic i sotsdirectora de l'Institut d'Estudis de la Sexualitat i la Parella de Barcelona. Es dedica a l'assessorament d’adolescents, parelles i famílies, a la divulgació de temes de salut sexual i a l'educació d'aquesta temàtica, sobretot a través dels mitjans de comunicació: a més d’Osona.com, col·labora amb Ràdio Flaixbac, Ràdio 4, Catalunya Ràdio i El Periódico digital, entre d’altres.
 

Els primers capítols del llibre (PDF)