El ple de Torelló aprova el Pla d'Igualtat de Dones i Homes

Sessió de tràmit, amb picabaralla inclosa entre PxC i l’equip de govern per la seguretat del Carnaval

Redacció Osona.com
24 de febrer del 2015
Actualitzat el 26 de febrer a les 14:08h
Ple de tràmit de l’Ajuntament de Torelló, aquest dilluns al vespre, en què els punts més destacats van ser l’aprovació definitiva del Pla d’Igualtat de Dones i Homes 2014-2018, una moció del grup d’ICV-EUiA-E sobre la “llei mordassa” i la liquidació del pressupost 2014. A la sessió hi van assistir alguns dels membres del consistori infantil.

D’una banda, el ple va donar llum verda al Pla d’Igualtat de Dones i Homes 2014-2018, un cop incorporades una colla d’esmenes que s’havien detectat. Per altre cantó, el grup d’ICV- EUiA-E va presentar una moció, dels sindicats majoritaris CCOO i UGT, per la defensa de les llibertats i del dret de vaga. El document fa referència a la nova Llei de Seguretat Ciutadana, coneguda com a “llei mordassa”, que ha impulsat el Ministeri de l’Interior i que recentment  ha aprovat el ple del Congrés (pendent de tràmit al Senat). Tots els grups es van mostrar molt crítics amb aquesta llei i van votar a favor de la moció, tret de PxC que hi va votar en contra.

En el torn de precs i preguntes, es va produir una discussió entre l’equip de govern i PxC al voltant de la seguretat del Carnaval. A una enumeració d’incidents, el regidor de Seguretat Ciutadana, Jordi Casals, va respondre: “El Carnaval no és només això. El Carnaval és la data més important de l’any a Torelló. Però PxC només en vol donar una imatge negativa, amb una estratègia destructiva, d’atacar”. L’alcalde, Santi Vivet, també va intervenir per defensar la gestió del Carnaval que fa l’Ajuntament i destacar els esforços que fan tots els col·lectius implicats perquè la festa es desenvolupi amb la màxima normalitat.
Arxivat a