La Fiscalia Anticorrupció imputa l'arquitecte municipal de Montesquiu

APM-CUP considera que es podria haver produït un desfalc de 126.000 euros | L'alcadessa, per contra, defensa que ningú s'ha ficat un euro a la butxaca

Redacció Osona.com
23 de febrer del 2015
Actualitzat a les 14:04h
La Fiscalia Anticorrupció ha imputat per un presumpte delicte continuat de falsedat en document oficial per funcionari públic a l’arquitecte municipal de Montesquiu. El cas ha passat als jutjats de Vic i el procés judicial s’iniciarà el mes d’abril.
 
El cas fa referència a les obres realitzades l’any 2011 als carrers Nou i Sant Boi de Montesquiu, on hi ha “moltes sospites i irregularitats” en l’adjudicació i l’execució dels treballs, segons Alternativa per Montesquiu-CUP. Aquesta formació, actualment a l’oposició de l’Ajuntament, amb dos regidors, va lliurar a principis de 2014 un dictamen a la Fiscalia Provincial de Barcelona i a l’Oficina Antifrau de Catalunya, sol·licitant que s’obrís una investigació. El grup municipal considera que hi podria haver hagut un desfalc de 126.855'91 euros.

“Creiem que es donen tots els elements per creure que estem davant d’un greu cas de malversació de fons públics i d’un possible cas de corrupció urbanística, i on la responsabilitat d’aquest desfalc no és competència única de l'arquitecte municipal”, expliquen des d’APM-CUP en un comunicat. “Continuarem treballant perquè el poble de Montesquiu recuperi allò que legítimament li correspon”, afegeixen. La formació ha publicat un vídeo a YouTube i una revista que s’ha distribuït per totes les cases de Montesquiu, on s'expliquen els detalls del cas.

Per part de l’Ajuntament, l’alcaldessa Elisabet Ferreres (ERC-AM) no ha volgut entrar a valorar a fons el cas perquè tot just està “a les beceroles” i encara no han pogut revisar amb detall tota la informació del procés judicial. “De moment, encara no hi ha res ferm. El que sí puc dir és que l’Ajuntament ha estat el més rigorós i transparent possible, i que ningú s’ha ficat la mà a la butxaca”, ha explicat l’alcadessa a Osona.com. “Tot ho hem fet en benefici del poble i no hem amagat res”, conclou.