El Carnaval omple de color els carrers d'Osona

Cap de setmana de gresca i disbauxa a tretze poblacions de la comarca | Hostalets de Balenyà, Taradell, Roda de Ter, Vic i Tona viuen les concentracions més multitudinàries

Carnaval de Roda de Ter
Carnaval de Roda de Ter | Josep M. Montaner
Toni Carrasco
23 de febrer del 2015
Actualitzat a les 17:01h

Baixada de carretons a Roda per escalfar l’ambient

A Roda de Ter, l'activitat ja va començar el divendres amb la tradicional baixada de carretons pels carrers del poble i amb la participació d’equips amb integrants de diverses comarques, fins i tot de Gavà. La baixada va comptar amb 12 carretons en la categoria de menors de 15 anys, sènior, i de set andròmines, en la categoria de majors de 15 anys, júnior. Els guanyadors sèniors van ser: el més ràpid, Drive Sider de Sant Esteve de Palautordera; el més accidentat, Astonterias de Roda; i el més original, Troner 2 de Mataró. Els guanyadors júnior van ser: el més ràpid, Aleví B de Roda; el més accidentat, Minabo de Kiev de Roda; i el més original, Laura Racing, també de Roda.
 

Carnaval de Roda de Ter. Foto: Josep M. Montaner



A la rua del dissabte hi van prendre part  21 carrosses i nou comparses. El premi a la carrossa més original fou per Cal Follet, la més treballada per a Lodats del Ter i la més animada per a Pendejus del Ter. En la categoria de comparses, van haver-hi premis a la més original per a La senyora Rosalia va de compres, la més treballada per a Roda Xocs i la més animada per a Pipi's.

Tres barris a Vic

La rua més matinera, el dissabte el matí, va ser la del Carnestoltes de Vic, una iniciativa sorgida fa uns quants anys d'uns grups d'esplai, a la qual s’hi han anat sumant unes quantes associacions de veïns i AMPA del sud de la ciutat. Les quatre gotes que van caure no van aigualir la festa.

La rua, d'un caràcter molt familiar, va comptar amb la participació d'unes 500 persones i va recórrer els barris de la Calla, de l'Estadi i del Remei, fins arribar a la rambla Tarradellas cap a les 12 del migdia. Un cop allà, les comparses van passar per l'escenari, es van donar els premis i es va acabar la festa amb coca i xocolata per a tothom.

El premi a la millor disfressa va ser per a les Girafes de l'escola Salarich, i a la més original, per als Alienígenes de l'escola Sagrat Cor. El Mijac de Santa Eugènia es va emportar el guardó a la millor coreografia.

Carnestoltes de Vic. Foto: José M. Gutiérrez


Centelles assalta Balenyà

Als Hostalets de Balenyà, la rua del dissabte va reunir fins a 24 colles  i més de 750 persones inscrites disfressades. En colles grans, les tres guanyadores eren de Centelles: els primers, El banquet del Carnaleó de la colla d'Amics i Parents (que també va guanyar la setmana passada el premi a la colla més original a la rua del Carnaval de Torelló); en segon, els  Insectellencs estrellats, que ja van guanyar el Carnaval de Centelles; i en tercer, Alícia al País del Purgatori de la colla Purgatori Parade. En la categoria de colla petita també van guanyar tres colles de Centelles: primers, Els de L'espai, la colla Els d'aquí, allà i més enllà, que també van guanyar en la seva categoria a Centelles fa tres setmanes; en segon lloc, El ball del dragoncant; i en tercer, Swing- Comparsa del carrer Girona. En individuals els guanyadors van estar: primer, Kuruman de Centelles; segon, Vols una estrella; i en tercer, Els daus.

Per últim es van donar els premis del concurs d'aparadors als tres millors: en primer lloc a BSB, com a millor ambientació planetària; en segon, a Oleguer Calçats; i en tercer, a Llibreria-Papereria Gatzarí.

Carnaval dels Hostalets de Balenyà. Foto: Josep M. Oliver


Un gran drac xinès a Taradell

A Taradell, el conegut imitador i humorista Pep Plaza va fer gaudir a tothom d'un pregó, en el qual va recórrer en diverses ocasions a taradellencs il·lustres i famosos, com Francesc Homs, Albert Om, Àlex Crivillé, Àdam Raga, el xocolater de Taradell o Pep Sala, a més d'altres personatges coneguts com Pep Guardiola, Matías Prats, Jordi Basté, Jordi Gonzàlez, Quim Monzó, Josep Lluís Nuñez, el Rei, Boris, Joan Pera, Jordi Pujol, etc.

La rua del dissabte estava formada per 14 carrosses i tres comparses i uns 700 participants disfressats i inscrits. Els guanyadors van ser: en primer lloc, amb 158 punts, la colla Aquest any sí (Els Troneres), amb un espectacular drac xinés fet amb tot luxe de detalls; en segon lloc, amb 149 punts, Peti qui peti, amb un missatges prou subliminal, “Je suis Charlie”; i en tercer lloc, amb 147 punts, el premi va recaure a Peppa Pig Seb5 de Santa Eugènia de Berga. En comparses, els guanyadors foren Balloon Cat de la colla dels Birratins, que anaven de globus aerostàtics. La botiga guanyadora amb el millor aparador va ser Floretes.

Música clàssica a Tona

El darrer gran Carnestoltes del cap de setmana es va viure diumenge a Tona, amb set colles i comparses, i l’entrega dels premis a la sala de La Canal. En primera posició, l’escola Era de Dalt, amb una carrossa sobre Mozart; en segon, l'escola Vedruna i  l'esplai Güitxi-Güitxi (ex aequo); i el tercer va quedar desert. També es va donar una menció especial  a la escola bressol  amb la disfressa Pa amb Xocolata.
 

Recull de fotos del Carnaval a Osona