Santa Eugènia de Berga trasllada el casal dels avis al centre de dia

ERC, a l’oposició, considera que es vol amagar la mala gestió de l’equipament

Pere Pratdesaba
18 de febrer del 2015
Actualitzat el 21 de febrer a les 19:55h
L’Ajuntament de Santa Eugènia de Berga ha decidit traslladar el casal d’avis al primer pis del centre de dia, en un edifici que és propietat municipal. Les raons són de caire econòmic i pràctic, per tal d’optimitzar recursos i aprofitar espais, segons ha explicat l’alcaldessa Anna Franquesa (CiU) a Osona.com.

El casal dels avis està situat actualment en un edifici que és propietat de la Fundació Antiga Caixa Manlleu, i on també hi ha una sala de cultura. L’Ajuntament, que paga el manteniment d’aquests dos espais, ha decidit trencar el conveni amb la Fundació. Així, el casal d’avis, amb una mitjana d’entre 30 i 40 usuaris, s’ubicarà al primer pis del centre de dia, al carrer Escoles, on fins ara s'hi feien les teràpies dels avis del centre de dia. El centre de dia té en aquests moments uns set o vuit usuaris i està instal·lat a la planta baixa d’aquest edifici. Pel que fa a la sala de cultura, es traslladarà al centre cívic.

“Hem actuat amb el consens de totes les parts implicades, i els avis estan encantats amb el trasllat”, assegura l’alcaldessa. “A més, ho fem amb una projecció de futur, ja que l’increment d’activitat a l’edifici pot comportar un augment d’usuaris, també al centre de dia”, afegeix.

El grup municipal d’ERC, a l’oposició, ho veu tot des d’una perspectiva diferent i considera que l’avenir del centre de dia no està clar. “L’Ajuntament no ha sabut gestionar el centre de dia, que no té cap futur. Ara volen tancar l’expedient, per amagar aquesta mala gestió”, critica Josep Sallent, portaveu dels republicans al consistori.
Arxivat a