L'ACA assumeix la gestió de la depuradora d'Orís

L’estació dóna servei al nucli de Can Branques, amb 80 habitants

Redacció Osona.com
17 de febrer del 2015
Actualitzat a les 8:11h
Depuradora d'Orís.
Depuradora d'Orís. | ACA

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i el Consell Comarcal d’Osona han signat, recentment, un conveni per garantir el funcionament i l’explotació eficient de la depuradora que saneja les aigües residuals del nucli de Can Branques, al terme municipal d’Orís. Mitjançant aquest acord, l’ACA incorpora aquest sistema de depuració (ja en servei) al Pla de Sanejament de Catalunya i s’estableixen els mecanismes adients per  a l’atribució de recursos necessaris per garantir la prestació eficient del servei del mateix, incloent l’explotació, el manteniment, les reposicions i millores i la intervenció administrativa dels abocaments al sistema.

L’estació depuradora de Can Branques va ser construïda i posada en servei per part de l’Ajuntament d’Orís l’any 2013, el qual va encomanar la seva gestió posteriorment al Consell Comarcal d’Osona. El Consell és, per tant, l'administració actuant d'aquest sistema, que tracta les aigües residuals del nucli de Can Branques, amb un tractament biològic que dóna servei a una població de 80 habitants, aproximadament.

Amb aquest nova estació de depuració d'aigües residuals, l’ACA ja disposa de 28 sistemes de sanejament en servei a la comarca d’Osona, que depuren les aigües residuals del 93% de la població de la comarca.