Centelles acull la 38a Trobada Comarcal de l'Hospitalitat de Lurdes

A l’acte hi van participar unes tres-centes persones d’Osona i el Ripollès

Toni Carrasco
16 de febrer del 2015
Actualitzat el 17 de febrer a les 9:45h
Concert de Laura Cruells i Marcel Ayats.
Concert de Laura Cruells i Marcel Ayats. | Hospitalitat de Lurdes

Concert de Laura Cruells i Marcel Ayats. Foto: Hospitalitat de Lurdes


Aquest diumenge, i de forma excepcional, el tradicional mercat dominical de Centelles, que es porta a terme a la plaça Major, es va traslladar al carrer Torres i Bages. La raó, la celebració de la 38a Trobada Comarcal de l'Hospitalitat de Lurdes, en motiu de la festivitat de la Mare de Déu de Lurdes del passat dia 11 i que enguany es va celebrar en aquesta localitat. Hi van participar unes tres-centes persones d’Osona i el Ripollès.

Els actes de la trobada van començar sobre dos quarts d'una del migdia, amb una missa a càrrec  de mossèn Salvador Mundó i el rector de la parròquia, Josep Alaró. La cerimònia, amb l’església plena de gom a gom, va comptar amb la col·laboració del Cor de la Hospitalitat amb els seus cants. En sortir de la església, els gegants locals, en Perot i la Coloma, van fer gaudir a tots els presents amb els seus balls.

L'acte central fou el dinar de germanor multitudinari que es va fer al nou pavelló.  A l’àpat hi van col·laborar uns seixanta voluntaris, essencialment del mateix Centelles.

El dinar va cloure amb els parlaments dels organitzadors, de la mateixa Hospitalitat i de l'alcalde de Centelles, Miquel Arisa. També es va fer públic el lloc de trobada per al 2016, que serà Ripoll, i les dates del nou pelegrinatge a Lorda, els propers 13 al 17 de juny d'enguany.

El fi de festa va anar a càrrec del duet format per la jove i prometedora veu centellenca, Laura Cruells, acompanyada al violoncel pel virtuós Marçal Ayats. Abans d'acabar la diada de germanor es va fer el visionat d'un pelegrinatge virtual i es va cantar l'"Hora dels adéus", com ja és costum.
Arxivat a