El GDT s'oposa a la construcció d'una granja de Tarradellas al Lluçanès

L’entitat ecologista presenta al·legacions al projecte d’una explotació porcina a Sant Martí d’Albars

Redacció Osona.com
16 de febrer del 2015
Actualitzat a les 12:38h

La granja de Serralols, a Sant Martí d'Albars Foto: GDT


El Grup de Defensa del Ter (GDT) està “preocupat” per la construcció de la "macrogranja" de Serrarols, ja en semifuncionament a Sant Martí d’Albars, propietat de Terragrisa, del grup Tarradellas. Per això, ha presentat al·legacions al projecte, desglossades en una nota de premsa enviada als mitjans.

L’entitat considera “inversemblant” que es faci una nova explotació porcina, amb més de 2.000 porcs, en un territori declarat zona vulnerable per contaminació de nitrats, provinents del purí. El GDT creu que la granja “no pot assegurar el subministrament d’aigua als animals”, ja que al Lluçanès s’han donat episodis de sequera en els últims anys i “la macrogranja gastarà el triple d’aigua que tot el municipi”. Els ecologistes també critiquen els costos que es generaran en transport i moviment de mercaderies a les carreteres locals, a causa de camions de pinso, purins, porcs i altres serveis.

El GDT fa anys que denuncia “l’excés de cabana porcina” que pateix la comarca d’Osona, la qual, tot i això, no ha fet més que augmentar. “Ens preocupa especialment la pèrdua de la petita pagesia, ja que aquestes noves industries porcines es construeixen en emplaçaments on hi havia petites granges”, apunta l’entitat.