La Volta Ciclista a Catalunya torna a aturar-se a Tona després de 47 anys

L'etapa reina de la ronda, el 26 de març, sortirà d’Osona i finalitzarà a la Molina

Redacció Osona.com
16 de febrer del 2015
Actualitzat el 18 de febrer a les 9:26h

Ruben Peris i Josep Salom van signar l'acord de col·laboració. Foto: Ajuntament de Tona


La població de Tona acollirà la sortida de l'etapa reina de la 95a edició de la Volta Ciclista a Catalunya, que se celebrarà del 23 al 29 de març, tal com ja va avançar Osona.com. Seràla quarta etapa, que es disputarà el 26 de març, que arrencarà a Tona i finalitzarà a la Molina.

L’alcalde de Tona, Josep Salom, i el president de la Volta, Rubén Peris, van signar la setmana passada l'acord de col·laboració a la sala de plens de l'Ajuntament de Tona. Tot i que encara es desconeix el recorregut exacte d'aquesta quarta etapa (es desvetllarà a la presentació de la prova), ja se’n van fer públics alguns detalls.

La quarta etapa tindrà 191 quilometres i sortirà de Tona a les 11 del matí. Els ciclistes donaran una volta de 10 quilòmetres i tornaran a passar per la població, per enfilar cap a Vic i Manlleu, per on passaran per dins del nucli urbà, i cap el Ripollès i la Cerdanya.

La Volta Catalunya 2015 començarà el 23 de març a Calella. L'endemà es disputarà l'etapa Mataró-Olot mentre que la tercera jornada tindrà inici i final a Girona. A la quarta es disputarà l'etapa esmentada mentre que l'endemà els ciclistes sortiran d'Alp per arribar a Valls. Cervera-Port Aventura i Barcelona-Barcelona seran les dues darreres jornades.

Tona i la Volta

Per primera vegada l'any 1920, en la 4a edició de la Volta, Tona va acollir l'arribada de la 2a etapa provinent d'Olot, amb victòria del corredor francès José Pelletier, que va ser el vencedor absolut de la prova. Tona també va ser la seu de la sortida de la 3a etapa, que va finalitzar a Lleida.

L'any 1952 va tornar a acollir l'arribada del 1r sector de la 7a etapa, que sortia de Ripoll, amb la victòria del corredor italià Giovanni Petitinato, sent també la sortida del 2n sector, una contrarellotge amb meta a Granollers.

El 1968 Tona va ser inici de la Volta, amb una etapa amb arribada a Vilafortuny (Cambrils) i victòria del corredor belga Guido Reybrouck, tenint com a vencedor final Eddy Merckx i, en segon lloc, Felice Gimondi.


Galeries de fotos Volta Catalunya

Fotos del pas per Camprodon-Volta Catalunya 2014 (Ajuntament de Camprodon)

 

Una etapa de la Volta a Vallter, entre la boira i la neu. Foto: Josep Maria Montaner

Arxivat a